8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Glasbeniki, ki so zaradi virusa COVID-19 odšli po nebeških stopnicah

DemokrOd 10. marca do 1. aprila je za posledicami okužbe z virusom COVID-19 umrlo 24 glasbenikov, poroča spletna stran We heart music.

 

Smrt, ki je posledica okužbe s koronavirusom, kosi tudi med bolj ali manj znanimi glasbeniki. Spletna stran We heart music jih je naštela 24. Kdo so?

Marcelo Peralta (59), 10. marec

59-letnega argentinskega saksofonista so v začetku marca hospitalizirali zaradi pljučnice. Test je pokazal, da je okužen s koronavirusom. Umrl je v torek, 10. marca, v Madridu.

Sergio Bassi (69), 16. marec

Oboževalci italijanskega ljudskega glasbenika Sergia Bassija (69) so jokali po družbenih omrežjih, ko so izvedeli, da je pevec in tekstopisec umrl za posledicami okužbe v ponedeljek, 16. marca.

Aurlus Mabélé (66), 19. marec

Kongoški pevec in skladatelj je bil 19.marca sprejet v pariško bolnišnico, kjer je še istega večera umrl. Smrt je bila posledica kombinacije srčnega napada in okužbe s koronavirusom.

Joey Bautista, 19. marec

Filipinski pevec pop rock skupine Mullato Joey Bautista je umrl zaradi okužbe z koronavirusom. Svojim oboževalcem je nekaj dni pred smrtjo na spletnem omrežju dejal, da je zbolel za »hudo pljučnico«. Po njegovi smrti je žena sporočila, da je šlo za okužbo z COVID-19.

Black N Mild (44), 19. marec

DJ Black N Mild, s pravim imenom Oliver Stokes Jr. je umrl zaradi okužbe z koronavirosom v New Orleansu.

Enrique del Portal (87), 20. marec

Španski operni tenorist Enrique del Portal je umrl na svojem domu v Madridu. Tenorist je trpel za gastroenteritisom, po besedah njegove žene, pa je okužba s koronavirusom poslabšala njegovo stanje in pozvročila smrt.

Rod Powell, 21.marec

Rod Powell je bil country glasbenik, ki je nastopal predvsem na odrih v znanem smučarskem središču Vail. Lokalni mediji so sporočili, da je bil Powell »moški v šestdesetih letih« in peta žrtev koronavirusa v zvezni državi Kolorado.

Mike Longo (83), 22. marec

Longo je imel ugledno glasbeno kariero jazzovskega pianista in skladatelja, ki je bil med drugim dolgoletni sodelavec jazzovske legende Dizzyja Gillespija. Longa so sprejeli v newyorško bolnico zaradi okužbe s koronavirusom, kjer je podlegel pet dan hospitalizacije.

Manu Dibango (86), 24. marca

Dibango, ki je bil ugleden jazzovski saksofonist iz Kameruna, je umrl v pariško bolnišnici potem, ko se je okužil z koronavirusom.

Detto Mariano (82), 25.marec

Italijanskega komponista, ki je delal z mnogimi znanimi imeni zlate dobe italijanskega kancona, so sprejeli v prvi polovici marca v milansko bolnišnico zaradi okužbe z koronariusom. Po petnajstih dnevih boja je Mariano 25. marca podlegel virusu.

Landon Spradlin (66), 25. marec

Spradlin, ki je bil pastor in blues glasbenik, je izkoristil spomladanski dopust za izlet v New Orleans. Na povratku v rodno Virginijo, je bil zaradi okužbe s koronavirusom sprejet v bolnišnico v severni Karolini, kjer je teden dni po hospitalizaciji umrl.

Cy Tucker (76), 25 marec

Angleški glasbenik, ki je v mladih letih igral tudi z legendarnimi Beatlesi, je bil zaradi simptomov okužbe s koronavirusom sprejet v liverpoolsko  Kraljevo bolnišnico, kjer je po tednu dni hospitalizacije podlegel bolezni.

Olle Holmquist (83), 26.marec

Holmquist je bil švedski trombonist, ki je igral s takšnimi zvezdami, kot so Frank Sinatra, Quincy Jones in ABBA. Holmquist se je okužil z korinavirusom v domu za ostarele, kamor so ga sprejeli potem, ko je pred leti začel bolehati za Alzheimerjevo boleznijo.

Freddy Rodrigues Sr. (89), 26.marec

Rodrigues je bil znan kot saksofonist, ki je desetletja nastopal v Denverskih jazz klubih, svoj zadnji nastop je imel še pred dvema tednoma. Umrl je 26. marca zaradi okužbe s kronavirusom, je sporočila njegova družina.

Naomi Munakata (64), 26. marec

Brazilska dirigentka japonskega rodu Naomi Munakata je umrla v Sao Paulu. Iz bolnišnice so sporočili, de je umrla zaradi komplikacij, ki so nastale zaradi okužbe s koronavirusom.

Wayman Henry (66), 27.marec

Znani lokalni glasbenik Wayman Henry je umrl v Mobilu zaradi okužbe s koronavirusom. Bil je prva zabeležena žrtev virusa v zvezni državi Alabama.

Kerstin Behrndetz (69), 28. marec

Švedska glasbena voditeljica in urednica glasbenega programa na švedskem radiu je umrla potem, ko se je okužila z virusom Covid-19.

Lou “L.A.” Kouvaris (66), 28. marec

Kouvaris, ki je bil član originalne postave banda Riot, je umrl potem, ko je, po besedah njegovega zastopnika, kazal znake okužbe z koronavirusom.

Allan Merrill (69), 29.marec

Merrill, ki je bil pevec v bandu Arrows, je bil tudi ko-avtor originalne verzije komada  “I Love Rock ‘N Roll”,ki je kasneje postal svetovna uspešnica v verziji, ki jo je izvajala Joan Jett. Merrill, ki je živel v New Yorku, je 29, marca umrl za posledicami okužbe s koronavirusom.

Joe Diffie (61), 29. marec

Country zvezda Joe Diffie je bil avtor mnogih uspešnic in je v svoji karieri tudi osvojil številne nagrade, med drugim Grammyja. Njegova družina je 29.marca sporočila, da je umrl v Nashvillu zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

Wallace Roney (59), 31. marec

Jazzovski trobentač, ki je bil učenec legendarnega Milesa Davisa, je pri 59 letih umrl zaradi komplikacij, ki so nastale zaradi okužbe s COVID-19.

Cristina (61), 1. april

Pevka novega vala popa Cristina, je bila sprejeta zaradi okužbe s koronavirusom v newyorško bolnico in sporočila, da se njeno stanje izboljšuje, potem pa se je nenadoma poslabšalo in umrla je še isti dan, je sporočil njen prijatelj.

Ellis Marsallis (85) 1.april

Jazzovski pianist in patriarh ene največjih glasbenih družin v New Orleansu, je bil sprejet v mestno bolnišnico zaradi simptomov okužbe s koronavirusom in je umrl kmalu po  sprejemu v bolnišnico, je sporočila njegova družina.

Adam Schlesinger (52), 1.april

Glasbenik in komponist Schlesniger je bil pred tednom dni sprejet v bolnico s simptomi okužbe s koronavirusom. Prvega aprila je umrl zaradi komplikacij, ki so nastale zaradi okužbe, je sporočil njegov zastopnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine