18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(FOTOGALERIJA) S prihodom Miklavža prižgali praznične luči v Ivančni Gorici

Včeraj v popoldanskih urah je Ivančna Gorica zasijala v praznični okrasitvi, saj je župan Dušan Strnad z odštevanjem v družbi otrok, njihovih staršev, dedkov in babic, slovesno prižgal lučke po celotni Ivančni Gorici. S tem je naznanil praznični december, ki bo tudi letos bogat s številnimi božično – novoletnimi dogodki po vsej občini.

 

Poleg praznične okrasitve je najmlajše z glasbeno – animacijsko predstavo Mojčin lepi svet zabavala Mojca Robič s prijatelji. Otroci so skupaj spoznavali barve, oblike, živali, rastline ter se učili novih plesnih korakov in zapeli vsem poznano pesem Delamo snežaka. Ker je december mesec dobrih mož, je tudi letos na ploščad pred občinsko stavbo na Sokolsko ulico  v spremstvu angelčkov prispel sv. Miklavž. Z darilom je razveselil prav vse otroke. Poleg sladkih dobrot je letošnje darilo vsebovalo še zabavno igro s kartami za vse generacije, poimenovana Črni Peter iz občine Ivančna Gorica. Na kartah so simboli in znamenitosti naše občine, ki jo bodo naredili še bolj prijetno in domačo. 

Na svoji stojnici so se predstavili tudi dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča, ki so najmlajšim delili svoje igrače, ki jih ne potrebujejo več.

Poleg prazničnega vzdušja je v Ivančni Gorici zadišalo tudi po čaju in kuhančku.

Spodaj si lahko ogledate obširno FOTOGALERIJO.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine