16.6 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

(FOTOGALERIJA) Publicist Igor Omerza in fotograf Nino Mihalek predstavljata, kakšna je bila ameriška prva dama Melania Trump v mladih letih

Publicist Igor Omerza in fotograf Nino Mihalek sta združila moči v knjigi Prva dama Melania Trump – Kot je bila, s podnaslovom Razkritje neznanih zgodb in mladostnih fotografij. Kot je na predstavitvi povedal Omerza, knjiga temelji izključno na resničnih dejstvih, avtentičnih fotografijah in dokumentih.

 

 

Knjiga Prva dama Melania Trump – Kot je bila je razdeljena v pet poglavij. To so Fotograf Nino in 21-letna študentka Melanija, Mlada Melanija – lepota po slovensko, Snemalec Aleks in 22-letna tekmovalka Melanija, Mlada Melanija – Look of the Year ter Raziskava o zakoncih Trump.

Prva štiri po besedah Omerze obravnavajo skoraj izključno življenjsko obdobje tedaj še Melanije Knavs v letih 1991 in 1992, ko je bila sedanja prva dama ZDA stara 21 in 22 let. V njih so objavljene doslej neznane vsebine, ki se dotikajo nastanka prvič objavljenih fotografij.

Mihalek je, kot je povedal Omerza, Melanio Trump po naključju srečal na Poljanski cesti v Ljubljani in jo ogovoril ter čez neka ur fotografiral. Dodal je, da nasploh slučajnosti igrajo pomembno vlogo pri njenem potovanju od Sevnice do Bele hiše. Drugi del prinaša 13 prvič javno objavljenih fotografij Melanie, ki jih je posnel Mihalek. Ob njih so objavljene fotografije krajev v Sloveniji, povezanih z Melanio in njeno ožjo družino.

Ko je bila knjiga tik pred tiskom, je Omerza stopil v stik z režiserjem Aleksandrom Šmucem, ki je leta 1992 posnel Melanio v Portorožu. O tem snemanju in kako je do njega prišlo, piše v tretjem delu knjige. Iz slabo minuto trajajočega posnetka je izbranih šest podob Melanie, ki so premierno objavljene v četrtem delu knjige.

Peti del pa je aktualna analiza ameriškega predsedniškega para. Agencija Ninamedia je posebej za knjigo opravila javnomnenjsko raziskavo o tem, kaj državljanke in državljani Slovenije menijo o zakoncih Trump, Omerza pa je analiziral pridobljene podatke.

Kot je še povedal Omerza, je bila “poanta nosilnega dela te knjige prikazati notranjo povezanost slovensko-ameriške lepotice Melanie z lepotami njene genetske domovine”.

Začetna, krajša različica knjige je bila že pred časom prevedena v angleščino, a zanjo še niso našli založnika. Omerza upa, da bo slovenska izdaja predstavljala spodbudo tudi ameriškim založnikom, saj je obsežnejša; dodane so ji Šmuceve fotografije in analiza javno-mnenjske raziskave.

Spodaj si lahko ogledate FOTOGALERIJO.

Zadnje novice

Sorodne vsebine