20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

(FOTO) Poglejte te fotografije vzpona premierja Janeza Janše in njegovega avstrijskega kolega Sebastiana Kurza na severni steni Triglava – očarani boste!

Včerajšnji vzpon predsednika slovenske vlade Janeza Janše ter avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza je sprožil veliko medijske pozornosti. Toda oba politika nista bila sama, saj sta imela tudi izkušeno spremstvo.

 

Kot je na twitterju zapisal Janša, so bili skupaj z njima tudi gorski vodniki Milan Romih, Bojan Pograjc, Tina Di Batista in Urška Bačovnik Janša. »Severna Triglavska stena je še vedno zakon. Še posebej, če jo začneš v megli in oblaku ter končaš v popoldanskem soncu v družbi izvrstnega gornika in sogovornika…« je o svojem druženju z avstrijskim kolegom in gorskimi vodniki na twitterju zapisal Janša. Poleg spodobne dolžine in višine omenjena smer, ki sta jo preplezala, nudi nekaj odličnih detajlov za plezalske užitke, je še zapisal. »Ves trud pa je poplačan na vrhu stene z razkošnimi pogledi na s soncem obsijane vršace Zahodnih Julijcev ter morje megle v dolini.« Kot je zapisal, so vsi udeleženi, razen njega samega, prispevali tudi odlične fotografije vzpona, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine