0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Ena izmed postaj newyorške podzemne železnice posvečena Davidu Bowieju

Okolica postaje podzemne železnice Broadway-Lafayette v New Yorku je bila dolga leta dom predlani preminulega glasbenika Davida Bowieja. Postajo zdaj krasijo podobe, povezane z glasbenikom. Videti je mogoče njegove fotografije in citate, načrt mesta pa prikazuje studie, v katerih je bil Bowie aktiven.

 

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je na avtomatu mogoče kupiti omejeno število vozovnic z motivi glasbenika, manjši plakati na stenah pa se navezujejo na izbrane Bowiejeve uspešnice.

V Londonu rojeni Bowie je od leta 1992 živel v New York, s soprogo Iman pa sta se gibala predvsem po južnem Manhattan – Sohu in Greenwich Villageu. Vsega skupaj je Bowie v New Yorku živel več kot 20 let. “V New Yorku sem živel najdlje,” je leta 2003 povedal v intervjuju in dodal: “Je čudovit. Sem Newyorčan.”

Bowie se je leta 1947 rodil kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov – od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle številne knjige, posneta je bila vrsta dokumentarcev. Umrl je po 18-mesečnem boju z rakom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine