20.9 C
Ljubljana
sobota, 22 junija, 2024

Elon Musk sprašuje javnost, ali naj Donaldu Trumpu vrne vrnitev na twitter?

Piše: Gal Kovač (Nova24tv.si)

Najbogatejši zemljan na svetu je na spletnem omrežju Twitter, katerega lastnik je sedaj, objavil spletno anketo, v kateri sprašuje uporabnike, ali bi bilo prav, da se na omrežje vrne Donald Trump. Twitter je nekdanjemu predsedniku ZDA onemogočil račun malo po zadnjih predsedniških volitvah, ker naj bi po njihovem mnenju spodbujal nasilje. Šlo je seveda za cenzuro, usklajeno z drugimi socialnimi omrežji, na podlagi razlikovanja mnenja med korporativnim vodstvom in nekdanjim predsednikom. A sedaj, ko je Musk nekdanje lastnike in aktiviste v družbi skorajda nagnal iz pisarn, je veter očitno zapihal v drugo smer. 

Muskovo vprašanje, na katerega lahko odgovorite tudi bralci Nove24TV in drugi uporabniki omrežja Twitter, je preprosto: “Vrnemo Donalda Trumpa?”

Tvit milijarderja si je pridobil ogromno pozornosti. Trump je namreč pred kratkim napovedal ponovno kandidaturo za predsednika ZDA, vrnitev na Twitter, kljub temu, da je v vmesnem času postavil lastno socialno omrežje Truth Social, pa bi nedvomno koristila njegovi popularnosti. Musk je kot dokaz viralnosti spletne ankete malo za tem objavil podatek, da na njej uporabniki glasujejo v povprečju s hitrostjo milijon glasov na uro!

Rezultati spletne ankete so v tem trenutku tesno skupaj, kar pomeni, da so uporabniki Twitterja bolj ali manj enakomerno razdeljeni glede tega vprašanja. Na strani, ki ne podpira Trumpove vrnitve, je zagotovo ameriška skrajna levica, prav gotovo tudi slovenska in najverjetneje floridski guverner Ron DeSantis, ki se omenja kot Trumpov najverjetnejši tekmec za republikansko nominacijo.

Musk je vrnil Jordana Petersona!
Morebitno Trumpovo vrnitev pa je zaznamovala tudi obnovitev profila znanega kanadskega psihologa in političnega komentatorja Jordana Petersona. Tega je nekdanje vodstvo Twitterja izključilo iz platforme, ker je javno povedal, da obstajata samo dva spola, moški in ženski. Po presoji skrajnih levičarjev, ki so upravljali s platformo, je šlo za sovražno ugotovitev. Sovražno do vseh teh, ki so prepričani, da je spol le družbeni konstrukt in da ga določa le samoidentifikacija posameznika. Jordan Peterson je svojo novo Twitteraško svobodo nemudoma izkoristil, da je Muska pozval, naj zajezi spletne trole in njihove “fake” profile.

Pa vi?  Menite, da bi morali Donaldu Trumpu omogočiti vrnitev na Twitter? Oddajte svoj glas!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine