20.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Ekskluzivno na Mravljišču: Srbski predsednik Vučić si želi, da bi Zoran Janković župan Beograda!

Piše: Mravljišče.si

Ali se Zoranu Jankoviću, ki že dobrih 15 let vodi Mestno občino Ljubljana, obeta selitev v Beograd? Po poročanju portala Direktno.rs si namreč srbski predsednik Aleksandar Vučić, sicer tudi prvi mož Srbske napredne stranke, želi primernega kandidata na volitvah za beograjskega župana. 

Kot poroča omenjeni portal, so v Vučićevi stranki sprva nameravali za kandidata predlagati Aleksandra Šapića, ki so ga malo pred tem pregovorili, da se je včlanil v stranko. Vendar pa naj bi se Vučić že novembra lani tajno pogovarjal z Jankovićem, ki ponudbe za zdaj ni niti sprejel niti zavrnil, svojo odločitev pa naj bi sporočil do konca januarja.

Seveda smo preverili, kaj je razlog za to, da je novica o Jankovićevi kandidaturi prišla v javnost. Temu naj bi botrovala nedavna odločitev sodišča, da Jankovića in oba njegova sinova oprosti obtožb o nezakonitem trgovanju z Mercatorjevimi delnicami. Janković je sicer že pred leti za HRT izjavil, da se ne boji, da bi bil obsojen, saj je navsezadnje nasprotnik Janeza Janše. To pomeni, da je nedotakljiv, saj ga globoka država močno potrebuje. Srbom naj bi bilo tudi všeč, da je Jankovićeva stranka Pozitivna Slovenija pred desetimi leti zmagala na volitvah v Sloveniji, čeprav Jankoviću nikoli ni uspelo, da bi postal predsednik vlade. Pred letom 2006, ko je postal ljubljanski župan, pa je po njihovem mnenju povzdignil Mercator v enega glavnih gospodarskih magnatov v jugovzhodni Evropi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine