19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Ekskluzivno na Mravljišču: evropska komisarka Jourova uvaja posebno telefonsko linijo za slovenske novinarje!

Piše: Mravljišče.si

Potem ko je poklicni tviteraš in priložnostni novinar Blaž Zgaga skoraj vsak dan tožil v Bruselj, da mu desnosredinska vlada in njeni podporniki med sedenjem v fotelju grozijo s smrtjo, ter da ven hodi samo ponoči, saj v temi, ko je vsaka krava črna, počuti bolj varnega (logično, ne prepoznaš napadalca, pa se nimaš česa ustrašiti), je evropska komisarka Věra Jourová sklenila, da vzpostavi posebno telefonsko številno za pritožbe slovenskih novinarjev.

»V zadnjem letu sem jaz ali moji zaposleni prejeli natančno 37.857 klicev novinarjev iz Slovenije. Vsi so bili podobni klicem Blaža Zgage. Zdaj bodo lahko na posebni številki 18 88 potožili o svojih težavah, ki jih imajo pri opravljanju svojega dela,« je povedala Jourová, ki se ji je mudilo na puding s smetano.

Za klice bo pod blagovno znamko Never69Zgaga in 24-urno odprto telefonsko linijo skrbela posebna agencija. Ko bodo novinarji poklicali, bodo z glasovnimi ukazi povedali, za katero politično stranko in politika gre, ter kateri njegov zapis ali izrečene besede želijo zatreti ali izbrisati s svetovnega spleta. Pritožbe se bodo ovrednotili na lestvici od 1 do 10 in na podlagi tega ustrezno ukrepali. Če bo zadeva kritična, se bo oglasilo vseh 11.386 pomembnih globalnih nevladnih organizacij.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine