1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Ekskluzivno na Mravljišču: BLM besni zaradi naslovnice slovenskega tednika

Piše: Mravljišče.si

Naslovnica najnovejše številke slovenskega katoliškega tednika Družina je močno vznemirila voditelje gibanja Black Lives Matter (BLM), ki se deklarira kot protirasistično gibanje. Še več, BLM napoveduje demonstracije sredi Ljubljane in ukrepe, s katerimi bodo v Sloveniji disciplinirali vse nosilce rasizma. 

Tednik Družina je namreč ob prihajajoči misijonski nedelji, ki je letos posvečena patru Mihi Drevenšku – slednji je deloval v Zambiji – na naslovnici zapisala “Črnec v beli koži”. V spletni izdaji je naslov nekoliko popravila: Zambijec v beli koži. Vendar je bilo prepozno, saj so prijatelji BLM iz Slovenije, večinoma gre za simpatizerje Levice, nekaj pa je tudi katolikov leve usmeritve, kopijo naslovnice poslali vodjem gibanja in dodali tudi prevod.

Seveda se je BLM takoj odzval. V imenu gibanja je marksistka Patrisse Khan-Cullors že sklicala tiskovno konferenco in napovedala ostre ukrepe. “Ne bodo se zaj**ali z nami. Še dobro, da je naša prijateljica Svetlana Makarovič spet dobila ugledno nagrado v svoji domovini, sicer bi bilo še hujše. Zaenkrat še ne bomo uvajali sankcij proti vsej Sloveniji, ampak samo proti tistim, ki so prišli s takšno naslovnico ven. Vseeno pa bomo okrepili našo dejavnost v Sloveniji, ki jo trenutno vodi fašistična vlada. Naredili bomo vse, da vlada pade. Prav zaradi nje se dogajajo takšne zlobne stvari, kot je ta naslovnica. Časopis, ki jo je objavil, je provladno usmerjen,” je povedala.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine