7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Eko-fašistične nebuloze: Zahodnjaki naj imajo manj otrok, ker otroci najbolj onesnažujo okolje!?

Raziskovalci z univerze Lund na Švedskem so menda ugotovili, da lahko en otrok na družino manj prihrani “v povprečju 58,6 tone emisij ekvivalentnih CO2 letno”. Prehranjevanje z mesom, vožnja z avtomobilom in potovanje z letalom so na seznamu najbolj onesnažujočih stvari, ki jih ljudje lahko počnejo na planetu. Po novi raziskavi, objavljeni v reviji Environmental Research Letters, pa je imeti otroke na vrhu tega seznama.

 “Ameriška družina, ki bi se odločila za enega otroka manj, bi zagotovila enako raven zmanjšanja emisij kot 684 najstnikov, ki se bodo odločili za celovito recikliranje do konca življenja,” menda pše v izsledkih omenjene “raziskave”.

Glavni avtor Seth Wynes je za The Local povedal: “Ugotovili smo, da obstajajo štirje ukrepi, ki lahko povzročijo bistveno zmanjšanje ogljikovega odtisa pri posamezniku: uživanje prehrane na rastlinskih območjih, izogibanje letalskim potovanjem, življenje brez avtomobila in manjše družine.

Več o tem preberite na tej POVEZAVI in na tej POVEZAVI.

Sicer pa se človeku ob takem postavijo lasje pokonci! ali bomo res dovolili, da nam takšne nebuloze krojijo življenje? Zahodnjaki naj mamo manj otrok, ker so neekološki?!

Zadnje novice

Sorodne vsebine