8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Dunajski adventni sejmi za cepljene in prebolele

Piše: C. R.

Zaradi slabe epidemiološke situacije so lani adventni sejmi na Dunaju odpadli. Letos pa bodo obiskovalci, ki izpolnjujejo pogoj PC, od 12. novembra do 26. decembra zopet lahko uživali v prazničnem vzdušju z vonjem po vročem punču, praženih mandljih in božičnem pecivu. 

Že ta konec tedna, 12. novembra, bodo dunajske ulice zasijale v praznični osvetlitvi. Takrat se bodo na 13 različnih lokacijah po mestu odprli tudi prvi adventni sejmi, ki bodo na 200 stojnicah predstavili različne božične izdelke, ideje za darila in kulinarične poslastice. Dunajska silvestrska pot, ki spada med največja silvestrovanja v Evropi, pa je tudi letos odpovedana.

Odrasli obiskovalci adventnih sejmov bodo morali izpolnjevati pogoj PC. Na nekaterih sejmih bodo dokazila preverjali le pri stojnicah s hrano in pijačo, na drugih pa že pri ograjenem vhodu na sejem. Na največjem adventnem sejmu Christkindlmarkt pred dunajsko mestno hišo bodo pravila stroga, saj bodo že ob vstopu na trg preverjali dokazila o cepljenju ali prebolevnosti. Za obisk sejmov na trgu Stephansplatz, pred dvorcem Belvedere in na Trgu Marije Terezije ne bo treba predložiti dokazil, prav tako ne bo obvezno nositi mask. Za obisk stojnic s hrano in pijačo pa bo potreben pogoj PC. Uživanje hrane in pijače bo urejeno v ločenem delu sejmov, kjer bodo lahko preverjali potrdila.

Božični sejem. (foto: MAGMAG events & promotion GmbH)

Priprave na božični čas se na Dunaju uradno pričnejo, ko na trgu pred mestno hišo postavijo veliko božično drevo. 30 metrov visoka in 130 let stara smreka je že v začetku novembra prispela z Gradiščanskega. Zasijala bo 13. novembra, ko bo dunajski župan Michael Ludwig skupaj z gradiščanskim deželnim glavarjem prižgal tisoč LED luči.

Vir: eurocommpr

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine