12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Državna opera v Hamburgu ne bo odpovedala Placida Dominga, kljub obtožbam, da je spolno zlorabljal ženske

Državna opera v Hamburgu po opravičilu Placida Dominga, ki ga je izrekel ženskam, ki so ga obtožile spolnega nadlegovanja, ostaja pri načrtovanem festivalu italijanske opere, na katerem ima predvidene nastope. Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedali v operi, spremljajo dogajanje okrog Dominga in ga jemljejo zelo resno.

 

“Vznemirjeni smo zaradi razvoja dogodkov in vprašanje okrog Placida Dominga jemljemo zelo resno,” je povedal tiskovni predstavnik opere Michael Bellgardt. Po njegovih besedah so dobro obveščeni. “Izmenjali bomo tudi mnenja z drugimi institucijami po Evropi in šele nato šli v javnost,” je še povedal.

Domingo ima v Hamburški državni operi napovedane tri nastope v operi Simon Boccanegra Giuseppeja Verdija v okviru Italijanskih opernih tednov, ki bodo na sporedu od 8. marca do 2. aprila.

Pevec se je v torek opravičil ženskam, ki so ga v sklopu gibanja Jaz tudi obtožile spolnega nadlegovanja. Pred tem je raziskava ameriškega združenja glasbenih umetnikov pritrdila obtožbam številnih pevk. Domingo je obtožbe zanikal.

Po obtožbah je oktobra lani odstopil kot glasbeni direktor Opere v Los Angelesu. Več opernih hiš in orkestrov v ZDA mu je odpovedalo nastope, medtem ko se drugod, predvsem v Evropi, še vedno oklepajo tega svetovnega znanega opernega zvezdnika, še poroča dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine