6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Dr. Tatjana Zagorc: Odličnost je doma v Sloveniji

Piše: P.T.

Na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je potekalo 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Priznanja za odličnost je prejelo 178 izdelkov iz 17 podjetij. 

Že 21. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi je priznanja odličnosti prineslo kar 178 izdelkom iz podjetij Conditus, Delakorda, Don Don, Pekarna Grosuplje, Čož, Hlebček, Konditor, Mercator IP, Mlinotest, Mlinopek, Pekarna Baškovč, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, Pekarna Spar, Pekarne Ptuj, Zebra Patisseries in Žito. Nagrajeni izdelki zagotavljajo dodatno kakovost in svežino. Na GZS-ZKŽP je strokovna ocenjevalna komisija skupaj ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij. »Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. S predanostjo podpiramo njihova prizadevanja, da ohranijo svojo izjemnost. Verjamemo namreč, da je odličnost doma v Sloveniji,« je povedala dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP. Zato prav s tem namenom vsako leto izvedejo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike.

Več na Facebook

Zadnje novice

Sorodne vsebine