16.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Danes bodo nadgradili aplikacijo #OstaniZdrav

Piše: C. R.

Danes, 14. aprila 2021 ob 20. uri, bo potekala nadgradnja zalednega sistema aplikacije #OstaniZdrav na različico 1.13.1. Omenjena nadgradnja je predpogoj za naslednjo nadgradnjo aplikacije (z oznako 1.14.3), ki bo uporabnikom prinesla tudi dve novi funkcionalnosti: prikaz statistike in možnost vnašanja v dnevnik srečanj. Današnja nadgradnja bo potekala predvidoma do 21. ure.

Uporabniki starejše različice aplikacije #OstaniZdrav (z oznako 1.3) bodo avtomatično (ko bodo odprli aplikacijo na svojem mobilnem telefonu) prejeli obvestilo, da morajo aplikacijo nadgraditi in navodilo, kako to storijo. Uporabniki z najnovejšo različico aplikacije današnje nadgradnje ne bodo opazili.

Ob tem vse uporabnike aplikacije #OstaniZdrav prosimo za razumevanje, ker danes med 20.00 in 21.00, ko bo tekla nadgradnja, ne bodo mogli aktivirati pošiljanja dnevnih ključev v primeru pozitivnega testa na SARS-Cov-2.  O tem jih bo aplikacija obvestila z naslednjim obvestilom: »Napaka. Povezave ni bilo mogoče vzpostaviti (503). Poskusite znova.« Po izvedeni nadgradnji bo pošiljanje dnevnih ključev znova vzpostavljeno.

Aplikacija #OstaniZdrav je namenjena zajezitvi širjenja virusa Sars-CoV-2 tako v Sloveniji, kakor tudi zunaj njenih meja. Zato jo tehnična ekipa Ministrstva za javno upravo, s ciljem stalnega izboljšanja njene uporabne vrednosti in v povezavi z aktualnim dogajanjem, vezanim na epidemiološko situacijo, redno nadgrajuje. Uporabnice in uporabnike aplikacije #OstaniZdrav vljudno prosimo za razumevanje.

Lep dan.

Vir: www.mju.gov.si/si/

Zadnje novice

Sorodne vsebine