11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Kantri zvezda Sheryl Crow z naborom znanih gostov pripravlja zadnji album

Z devetimi grammyji nagrajena kantri zvezda Sheryl Crow je v nedavnem radijskem intervjuju razkrila, da bo prihodnje leto izdala svoj zadnji album, ki bo vključeval sodelovanja s številnimi znanimi glasbeniki. Nato se bo glasbenica bolj usmerila v izide posamičnih skladb, saj meni, da je albumom odklenkalo, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

 

Sheryl Crow, ki je najbolj znana po uspešnici All I Wanna Do, je napovedala, da bo zadnji album vključeval skladbe, pri katerih je sodelovala s Steviejem Nicksom, Keithom Richardsom, Donom Henleyjem in tudi pokojnim Johnnyjem Cashom. Sheryl Crow ima za seboj bogato zgodovino sodelovanj. Nazadnje je združila moči z indie rock ustvarjalko St. Vincent za pesem Wouldn’t Want to Be Like You.

Kljub vsemu se glasbenica še ne namerava upokojiti. Napovedala je, da se bo po izidu albuma usmerila v izdajanje posamičnih skladb. “Menim, da so albumi neke vrste umetniška zvrst v izumiranju in da ljudi bolj zanimajo singli,” je dejala v pogovoru z radijsko napovedovalko Kyle Meredith. Dobro se ji zdi, da ne bo treba več preživljati časa v studiu z namenom ustvarjanja dodelanega, konceptualnega albuma, ampak bo raje vso energijo usmerila v nastanek resnično dobrih skladb, ki bodo imele neposredni naboj.

V času pretočnih vsebin se umetniki pogosto sprašujejo o pomenu ustvarjanja albumov, katerih dolžine so še vedno prilagojene prostornosti vinilnih plošč. Tako se nekateri glasbeniki, še posebno tisti, ki ustvarjajo hip-hop ali elektroniko, vse pogosteje odločajo za izdajanje singlov, še navaja AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine