15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Camila Cabello bo nova Pepelka

Kubansko-ameriška igralka Camila Cabello bo odigrala glavno vlogo v najnovejši priredbi Pepelke, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To, da si bo stekleni čeveljček nadela ženska latinskoameriškega rodu, predstavlja odmik od dolge tradicije belopoltih in večinoma svetlolasih Pepelk.

Zamisel za projekt je dobil voditelj nočnega televizijskega programa James Corden, znan po oddajah Carpool Karaoke in The Late Late Show, ki bo v vlogi koproducenta. Film bo režirala Kay Cannon, sicer režiserka uspešne franšize Prava nota, v kateri na humoren način prikazuje ženska prijateljstva skozi dogodivščine univerzitetne dekliške pevske skupine.

Camila Cabello, pevka in tekstopiska, katere plošče so že večkrat dosegle platinasto naklado in ji prislužile nominacijo za grammyja, bo ustvarjalcem filma priskočila na pomoč tudi pri pisanju skladb.

Njena ustvarjalna pot se je začela pri 16 letih, ko je postala članica glasbene skupine Fifth Harmony. Skupino je leta 2016 zapustila in se naslednje leto povzpela na vrh pop glasbenih lestvic z uspešnico Havana. Leta 2018 je izdala album z naslovom Camila, s katerim se je uvrstila na prvo mesto lestvice Billboard 200.

Zdaj 22-letna Camila je najnovejša igralka, ki se bo preizkusila v vlogi Pepelke. Druge slavne upodobitve pravljične princese so Disneyjeva risanka iz leta 1950 in film iz leta 2015 z Lily James v glavni vlogi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine