4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Buhteljni: najboljši so z domačo marelično marmelado

Piše: kuloar.si

Buhteljni so ena mojih najljubših slovenskih tradicionalnih sladic. Rada imam še mlačne, ko se iz njih še cedi topla in dišeča domača marelična marmelada. Ime buhtelj izhaja iz glagola dvigniti se. In testo za buhteljne se med vzhajanjem res lepo dvigne. Buhteljne tradicionalno nadevamo z marelično marmelado, če je domača, še toliko bolje.

Buhteljni (foto: Selma Bizjak)

Za kvašeno testo: 500 g moke Manitoba 00 Mlinotest, 1/2 kocke svežega kvasa (ali pol zavitka instant kvasa*), 2 rumenjaka, 100 g sladkorja, 80 g masla, 1 jž kisle smetane, naribano lupinico 1/2 bio limone, ščep soli, 2 dl mleka

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine