30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Bruce Springsteen napovedal nov album in še turnejo z E Street Bandom

Ameriški rocker Bruce Springsteen je v intervjuju za italijanski časnik La Repubblica napovedal, da bo jeseni z E Street Bandom posnel nov album, zatem pa se bo z njim odpravil na turnejo. “Na turnejo bomo odšli prihodnje leto,” je dejal Springsteen.

 

“Ploščo z E Street Bandom bom snemal jeseni in ko bomo končali, bomo šli na turnejo. Seveda bom prišel v Rim. Obožujem ga,” je po poročanju revije Rolling Stone povedal za omenjeni italijanski časnik.

Da pripravlja nove pesmi za E Street Band, je Springsteen v začetku meseca razkril režiserju Martinu Scorseseju. Po lastnih besedah za bend ni napisal ničesar sedem let in enostavno ni mogel pisati zanj, ker ni imel navdiha. Tega je nenadoma dobil nedavno, je še pojasnil Springsteen.

Zadnjo ploščo z E Street Bandom je posnel leta 2014, in sicer High Hopes, vendar je vse pesmi napisal v predhodnih snemalnih projektih. Zadnji skupni album z novimi pesmimi je bil tako Working on a Dream iz leta 2009. Skupaj pa so glasbeniki nazadnje igrali na turneji The River leta 2017.

Novico o novem albumu z E Street Bandom je Springsteen razkril le nekaj dni pred izidom plošče Western Stars, za katero so ga navdihnile kalifornijske pop klasike iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Album bo izšel 14. junija, na voljo pa sta že singla Hello Sunshine in There Goes My Miracle.

“Posneli smo tudi dokumentarec, ki prikazuje celoten snemalni proces od začetka do konca v moji hiši,” je Springsteen povedal za La Repubblico in dodal: “Album je sestavljen iz veliko majhnih zgodb, ki se dogajajo na zahodu Združenih držav.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine