7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Britanski princ Charles in vojvodinja Camilla obeležila obletnico poroke

Britanski princ Charles in vojvodinja Camilla sta ob 15. obletnici poroke objavila uradno fotografijo, na kateri sta skupaj s svojima psoma na posesti Birkhall na Škotskem. Par se je pred dnevi spet združil, potem ko je Charles prebolel okužbo z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Charles in Camilla ob obletnici ne načrtujeta javnih dogodkov, saj na Otoku skušajo omejiti širjenje koronavirusa. Prestolonaslednik se je sicer okužil z virusom in trpel le za blagimi simptomi. Vojvodinja, ki ni zbolela, pa je preventivno dva tedna preživela v samoizolaciji. Ravno v ponedeljek je Camilla končala samoizolacijo in par se je lahko spet videl.

Pred obletnico so pri njuni rezidence Clarence House v sredo objavili portret para s psoma pasme jack russel, Beth in Bluebell, ki sta ju posvojila iz zavetišča za živali.

Par se je poročil leta 2005 in Camillo so kljub težkemu začetku sprejeli v družino. Charles in Camilla sta bila namreč par že v mladih letih, nato pa ju je življenje popeljalo po različnih poteh.

Charles se je leta 1981 poročil z Diano Spancer, a sta se kasneje ločila. Britanski princ se je vrnil k svoji prvi ljubezni, ki se je medtem tudi ločila od svojega moža Andrewa Parkerja Bowlesa. Nekaj let sta skušala svojo zvezo skrivati pred očmi javnosti, leta 2003 pa sta zaživela skupaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine