1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Britanskega premierja zalotili policisti – takšen greh je zagrešil…

Piše: C. R., STA

Britanska policija je oglobila britanskega premierja Rishina Sunaka, ker med snemanjem posnetka za družbene medije v avtomobilu med vožnjo kot sopotnik ni uporabljal varnostnega pasu. Sunak se je za incident že opravičil, na Downing Streetu pa so tudi zagotovili, da bo globo poravnal.

Policija v okrožju Lancashire je v petek na Twitterju zapisala, da so 42-letnemu moškemu iz Londona izdali sankcijo v obliki globe. Če jo poravna v 28 dneh, se izogne morebitni obravnavi na sodišču.

Z Downing Streeta so v odzivu sporočili, da je Sunak že priznal napako, se opravičil in bo seveda tudi poravnal globo.

Kot poroča britanski BBC, globa za neuporabo varnostnega pasu za sopotnika v vozilu znaša 100 funtov (114 evrov). Če bi primer prišel na sodišče, pa se ta znesek lahko poviša na 500 funtov.

Posnetek, ki je Sunaku prinesel globo, je sicer nastal v četrtek, namenjen pa je bil objavi na družbenih medijih. V njem je videti premierja iz vrst konservativcev, kako na zadnjem sedežu avtomobila med vožnjo v Lancashire na severu Anglije pojasnjuje svoje ukrepe za okrepitev rasti.

Kmalu po objavi posnetka se je Sunak opravičil za “napačno presojo”, video pa so tudi že umaknili z omrežja Instagram.

To ni prva globa za trenutnega britanskega premierja. Aprila lani jo je prejel, ker se je v vlogi finančnega ministra junija 2020 udeležil zabave na Downing Streetu, ki je kršila takrat veljavna pravila glede omejitve druženj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine