9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Bralec iz Portoroža na Reporter poslal kritičen odziv na pisanje o Jelinčičevem obisku na pikniku SDS v Bovcu, ki pa ga Reporter ni hotel objaviti, zato je sledila odpoved naročnine

V uredništvo smo dobili kopijo dveh pisem, ki jih je na Reporter poslal Jakob Čemažar iz Portoroža, sicer tudi naš bralec in do nedavnega tudi Reporterjev naročnik.

 

Prvo pismo, datirano 1. avgusta letos, je bilo namenjeno kot odziv na pisanje Reporterja na obisk Zmaga pl. Jelinčiča, sicer dolgoletnega predsednika SNS, na pikniku SDS v Bovcu. Kot pravi Čemažar, je vsa ta gonja »kar nekam trapasta in neinteligentna«, čeprav vse, kar so zapisali o Jelinčiču, drži. »Janša Jelinčiča ni vabil v Bovec. Glede na povedano pa bi bilo skregano z zdravo kmečko pametjo, da bi mu prepovedal ali zaprl vstop na njihov tabor, če tam niti iz sestrske pomladne stranke ni bilo junaka, ki bi jih prišel pozdravit,« je zapisal Čemažar in ob tem tudi spomnil, da sta tako Janša kot Jelinčič patriota, vsi ostali prvaki strank pa so se zaklinjali, da z Janšo ne bodo sodelovali, ne glede na to, da je Janša na volitvah dobil med vsemi slovenskimi politiki največjo podporo.

No, tega pisma Reporter seveda ni objavil, nakar je Čemažar poslal nov dopis z datumom 14. avgust 2018, kamor je priložil prvo pismo in urednika Silvestra Šurlo spomnil, da tega pisma niso objavili. »Za to neprijaznost se vam ne morem zahvaljevati. Je pa to dokaz, da se s kritiko na račun lastnega dela niste pripravljeni soočiti. »Demokrat pravi, ne strinjam se s tabo, storil pa bom vse, da poveš, kar misliš. Nedemokrat pa …« S tem dopisom je Čemažar tudi odpovedal naročnino na Reporter, na katero je bil sicer naročen že od vsega začetka.

Kakor koli že, takšen dogodek jasno kaže, da se brezglavo zaletavanje domnevno desnega medija v SDS ter vojna proti mediju, ki ga pravkar berete, očitno ne izplača …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine