14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Bliža se srečanje motoristov Harley-Davidson

Piše: C. R.

Portorož, 2. junij 2022: Naslednji teden bodo Portorož preplavili harlejaši. Obeta se pestro dogajanje s številnimi koncerti, vrhunec dogajanja pa bo revijalna parada. V času prireditve bo v Portorožu vzpostavljen spremenjen prometni režim.

Med 9. in 12. junijem 2022 se v Portorož vrača 29. evropsko srečanje HOG Rally, ki predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson.

Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidson. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjši odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeaveniX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band, Original Kranjc bend, Pussy Wagon, The Screaming wheels, Sugar free, Joe Cocker Tribute, Dire Straits Project, Eskobars, Hornets, The Rocktors, The Dreams, Ivo Tull Trio, B Kompleks in Cowboys From Hell. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo v maloprodajni vasi (shopping village) na prodaj oblačila in ostali izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando. Vstop na vse dogodke bo prost.

Prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli Harley-Davidson podali na revijalno parado po Istri. Motoristi se bodo ob 10.30 odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

Program prireditve HOG Rally je dostopen na aplikaciji The Enthusiast v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku. Brezplačno aplikacijo, ki vključuje tudi interaktiven zemljevid, si lahko naložite v Apple App Store https://apps.apple.com/app/id577228812 ali Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.harleydavidson.hogmagazine

Vse informacije o dogodku so na voljo tudi na posebni podstrani portala Turističnega združenja Portorož https://www.portoroz.si/si/dozivi/dogodki/hog-harley-davidson-portoroz.

Spremenjen prometni režim v času prireditve

Gre za organizacijsko in logistično zelo zahteven projekt, ki ga na destinaciji koordinira Turistično združenje Portorož v sodelovanju z Občino Piran in številnimi drugimi partnerji, kot so Javno podjetje Okolje Piran, Policijska postaja Piran, Policijska uprava Koper, Upravna enota Piran in redarji medobčinske uprave Istre.

V času dogodka bo vzpostavljen spremenjen prometni režim. Od 9. do 12. junija bo zapora na cesti Obala v Portorožu, promet bo potekal enosmerno v smeri proti Piranu, v obratno smer pa bo urejen obvoz preko Belega Križa. V soboto zjutraj bo med 7.30 in 10.30 zaradi parade zaprta tudi Cesta solinarjev v Luciji. Dostop do avtokampa, zdravstvenega doma, Marine Portorož in parkirišča ob Marini bo omogočen.

ZAPORE CEST V ČASU DOGODKA

Zapora na cesti Obala v Portorožu

Zapora bo na cesti Obala od križišča z ulico Med vrtovi (pri hotelu Marko) do križišča s Koprsko cesto od četrtka, 9. 6. 2022, od 6. ure zjutraj do nedelje, 12. 6. 2022, do polnoči. Promet bo potekal enosmerno po desni strani cestišča v smernem pasu proti Piranu. Del te strani ceste, kjer so parkirni prostori, bo namreč namenjen intervencijski poti. Smerni pas proti Luciji pa bo zaprt, ker bodo tam urejena parkirišča za motorje. V smeri iz Pirana v Portorož bo urejen obvoz preko Belega Križa.

Zapora Ceste solinarjev v Luciji

Popolna zapora Ceste solinarjev od križišča z Lucijo, po celotnem ovinku ob parku Sonce, do križišča pri avtokampu oz. pri avtobusni postaji bo v soboto, 11. 6. 2022, od 7.30 do 10.30. Dostop do avtokampa, zdravstvenega doma, Marine Portorož in parkirišča ob Marini bo omogočen.

Vir: Turistično združenje Portorož

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine