15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Bliža se festival Melodije morja in sonca: za nagrade se bo potegovalo 14 nastopajočih

Piše: STA, C. R.

V Serminu pri Kopru so danes predstavili izvajalce, ki bodo 8. julija nastopili na 42. festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu. Izžrebali so tudi vrstni red nastopajočih, prvi bo na vrsti Simon Vadnjal s skladbo Prizma. Na natečaj je prispelo 70 skladb, komisija jih je izbrala 14.

Občina Piran vztraja pri izvedbi Melodij morja in sonca, čeprav je za njen proračun to velik zalogaj, je poudaril podžupan občine Piran Christian Poletti.

Letos bodo na festivalu predstavili 14 skladb, dve več kot je bil običaj v zadnjih letih, je povedal v. d. direktorja Avditorija Portorož Borut Bažec.

Nastopajoči:

V skladu z današnjim žrebom bo prvi nastopil Simon Vadnjal s skladbo Prizma, 2. Saša Lešnjek – Tipi z jeepi, 3. Bomb Shell – Potujem, 4. Marijan Novina – Zgodba ribiča, 5. RiNa – Ko dan zaspi, 6. Žigan Krajnčan & Teo Collori – Jadra, 7. Stela Sofia – Sebe daj, 8. BosaZnova – Običajen par, 9. Alya Elouissi – Valovim, 10. BOOOM! – Portoroško sonce, 11. Annia – Na pol poti, 12. Boštjan Velkavrh – Za druge in zase, 13. Ani Frece & Hotel za srečo – Razvajenka, 14. Gregor Ravnik – Torek. Rezervi sta Radar – Narava in Kiki – Ubožec.

Najboljšim bodo podelili veliko nagrado in nagrade strokovne žirije; vse so denarno ovrednotene. V komisiji bo letos več predstavnikov radijskih postaj, povabili jih bodo do 15, po enega na postajo. Občinstvo v amfiteatru bo lahko glasovalo z mobilnimi telefoni s pomočjo QR kode. Glasovanje na daljavo bo potekalo deset minut po koncu nastopov.

Prireditev bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn ob pomoči Iztoka Gustinčiča ter Tomaža Klepača. Izvajalce bo spremljal devetčlanski ansambel. Po koncu tekmovalnega dela, v času glasovanja, bodo Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivanćič in Tulio Furlanič izvedli venček uspešnic, predvsem v spomin na preminula istrska glasbenika Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina.

Organizatorji želijo, da bi bile Melodije morja in sonca najpomembnejši festival zabavne glasbe v Sloveniji in da bi zaznamoval ves teden. Priredili dva predstavitvena večera, prvega v restavraciji Al mulin v Serminu, drugega v Portorožu, je povedal vodja festivalskega ansambla Tomi Purić.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine