7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Bizarno: Transspolna ženska obtožena zaradi sovražnega govora – nosila je majico, ki navaja, da je biološko še vedno moški

Transspolna ženska se sooča z disciplinskim postopkom zaradi majice, ki navaja, da je sama biološko še vedno moški. Obtožena je namreč “sovražnega govora”.

Debbie Hayton, 51-letna učiteljica fizike v Midlandsu, živi kot transspolna ženska od leta 2012, rojena je bila kot moški. Vendar pa za razliko od večine transseksualcev sama ne verjame, da se lahko njen spol spremeni in je glasna za dejstvo, da bo vedno biološko ostala moški. Ker je to poudarila tudi na majici z napisom, da so transspolne ženske v resnici moški, jo je odbor obrtne unije sedaj izključil.

Julija letos je namreč na prireditvi, ki jo je organizirala kampanjska skupina Fair Play za ženske, nosila omenjeno majico, zato se je odbor LGBT pri obrtni uniji pritožil in jo obtožil sovraštva proti transspolni skupnosti.

Za zdaj ni jasno, kako se je primer končal, znano pa je, da so bili tovrstni transseksualci odpuščeni iz služb zaradi pritiska odborov LGBT. Praviloma tudi na sodiščih niso uspešni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine