1.2 C
Ljubljana
sobota, 9 decembra, 2023

(BIZARNO) Predsednikov pes rad grize tajne agente – je krivo stresno življenje v Beli hiši?

Piše: C. R. 

Nemški ovčar ameriškega predsednika Joeja Bidna po imenu Commander je ugriznil še enega agenta tajne službe, poročajo ameriški mediji. To je že enajsti znani incident z ugrizom, v katerega je bil vpleten dveletni ovčar. Tiskovna predstavnica je že v preteklosti obnašanje predsednikovega psa pripisala stresnemu življenju v Beli hiši.

Napad se je zgodil v ponedeljek zvečer, poškodovanega agenta pa so oskrbeli na kraju dogodka in se počuti dobro, je izjavi zapisala ameriška tajna služba.

Commander (Poveljnik), ki se je v Belo hišo vselil leta 2021, je bil po poročanju ameriške televizije CNN vpleten v najmanj enajst incidentov z ugrizi, tako v Beli hiši kot v zvezni državi Delaware, kjer je dom družine Biden.

Commander je že drugi Bidnov pes, ki se obnaša agresivno. Nemški ovčar Major je prav tako grizel in so ga poslali k prijateljem v Delaware.

Tiskovna predstavnica ameriške prve dame Jill Biden je v preteklosti napade pripisala stresnim razmeram v uradni rezidenci predsednika ZDA v Washingtonu. Kot je pojasnila, je kompleks Bele hiše edinstveno in pogosto stresno okolje ne samo za ljudi, ampak tudi za hišne ljubljenčke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine