5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Bizarno: ob svetovnem dnevu turizma in v letu kulturne dediščine turistični zavodi ponujajo ogled »Titovega Velenja« v duhu socializma?

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je ob letošnjem svetovnem dnevu turizma ter v letu evropske kulturne dediščine pripravil precej obsežen in zanimiv program, povezan s tremi dolinami v regiji: Savinjske, Šaleške in Koroške. No, v primeru Šaleške doline so si, očitno v skladu s trendi, omislili nov primer »poti spominov in tovarištva«.

 

Ob predstavitvi Šaleške doline so namreč ponudili »doživetje socializma«. »Velenje je najmlajše slovensko mesto, ki so mu svoj čas pravili tudi „socialistični čudež“. V doživetje polpretekle zgodovine in zabavno obujanje spominov na otroštvo in življenje v času tovarištva, najmlajšega slovenskega mesta, vas pionirka popelje z interaktivnim sprehodom skozi mestno središče,« so zapisali. No, verjetno bodo ob tem ponudili sprehod skozi blokovska naselja, mimo velenjskega rudnika ter starih industrijskih objektov. Pa seveda do »veličastnega« Titovega kipa, v katerega je precej sredstev vložil velenjski župan Bojan Kontič.

No, če bi mislili resno, potem bi morali »doživeti socializem« z obiskom najbližjega komunističnega morišča. Kaj pa vi pravite?

Zadnje novice

Sorodne vsebine