8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Bizarno: mestni svet Hollywooda za odstranitev Trumpove zvezde s pločnika slavnih

Mestni svet Zahodnega Hollywooda je v torek soglasno potrdil resolucijo o odstranitvi zvezde in imena predsednika ZDA Donalda Trumpa s pločnika slavnih, kjer so posejane podobne zvezde z imeni številnih slavnih osebnosti. Gre sicer predvsem za simbolično potezo.

 

Mestni svet Zahodnega Hollywooda se je za potezo odločil zaradi zaskrbljujočega odnosa predsednika ZDA do žensk in številnih drugih dejanj, za katere ni niti prostora, da bi jih našteli. Poleg tega je okrog Trumpove zvezde že večkrat izbruhnilo nasilje med njegovimi privrženci in nasprotniki.

Julija se je moški spravil na Trumpovo zvezdo s krampom in jo uničil, zaradi česar so ga obtožili vandalizma. Nasilje je nato izbruhnilo tudi v času popravila te zvezde, ki si jo je Trump prislužil zaradi vodenja oddaje Vajenec.

Gre sicer zgolj za poziv k odstranitvi te zvezde, ker ta del pločnika spada pod mesto Los Angeles in ne Zahodni Hollywood. A tudi če bi se za podoben korak odločil mestni svet Los Angelesa, bo proti še vedno Trgovinska zbornica Hollywooda, ki upravlja pločnik slavnih. Predsednik zbornice Leron Gubler je dejal, da doslej še niso odstranili nobene zvezde, ker je vsaka del zgodovine.

Trump v Zahodnem Hollywoodu ne more računati na podporo, saj ga prebivalci ne marajo in tak odnos imajo tudi oblasti. Župan John Duran je na primer izročil mestni ključ pornografski igralki Stormy Daniels, ki toži Trumpa zaradi klevetanja, ker jo je ob zanikanju spolnega razmerja obtožil za lažnivko. Zahodni Hollywood ima celo uradni praznik “dan Stormy Daniels”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine