0.2 C
Ljubljana
četrtek, 27 januarja, 2022

Belgijski navijač Čeferinu: Imate družino in otroke. Zdi se mi, da hčerko. Ali bi jo, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne.

Navijač ekipe Club Brugge se je besnim odprtim pismom obrnil na prvega moža Uefe, poroča Žurnal24.

Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin je Belgiji zapretil z izključitvijo njenih klubov iz vseh evropskih tekmovanj, če ostanejo pri svoji odločitvi, da se prvenstvo predčasno konča.

»Vaša izjava, da ste Euro 2020 odložili zaradi solidarnosti do nogometnih zvez, kaže, kako ste arogantni vi in vaša organizacija, ki jo vodite. Preložitev Evropskega prvenstva ni poteza solidarnosti, temveč poizkus zaščite vašega lastnega denarja. Nič manj, nič več. Zato je še posebej hinavsko, da sedaj vršite pritisk na zveze, da igrajo ligo brez navijačev, ko pa tudi sami tega zaradi finančnega interesa ne mislite početi,« je začel s pismom belgijski navijač, poroča Žurnal24.

Navijač nadaljuje:

»Imate družino in otroke. Zdi se mi, da hčerko. Ali bi jo, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne. Ali bi ji pustili, da je del dogajanja, v katerem sodeluje tako število ljudi, kot je nogometna tekma? Kajti v teh pogojih je za tekmo še vedno potrebno več kot le 22 nogometašev in nekaj sodnikov. Pomislite vendar na redarje, policaje, ki morajo skrbeti za zaščito tekme. Potem imamo tu kuharje, ki pripravljajo obroke, ekonome, ki perejo drese, vzdrževalce, snemalce, novinarje… Ali bi pustili, da je vaša hčerka del takšne ‘minimalne’ skupine? Zanima me vaš odgovor, toda mislim, da ji ne bi pustili. Zakaj bi potem tisoče drugih ljudi to moralo početi, verjetno celo dvakrat na teden?«

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine