12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Avstralski zvezdnik Nick Cave prihodnji teden z novim dvojnim albumom

Avstralski rocker Nick Cave je oboževalce razveselil z napovedjo novega albuma Ghosteen, ki bo izšel prihodnji teden. Dvojni album je napovedal na svoji spletni strani v odgovor oboževalcu, ki je spraševal, kdaj je mogoče pričakovati novo glasbo gotskega rockerja in njegove zasedbe The Bad Seeds, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

“Pesmi na prvem albumu so otroci. Pesmi na drugem albumu so njihovi starši,” je dejal pevec in skladatelj, znan po čustveni intenzivnosti svojih besedil. Prvi del bo vključeval osem pesmi, drugi pa dve dolgi skladbi, “povezani z govorjeno besedo”, je povedal 62-letni glasbenik. Na digitalnih platformah bo izšel 4. oktobra, na vinilni in CD plošči pa 8. novembra.

Ghosteen bo 17. studijski album Nicka Cavea in The Bad Seeds. Nasledil bo temačno ploščo Skeleton Tree iz leta 2016, ki jo je avstralski rocker izdal po smrti najstniškega sina in jo leto kasneje v sklopu svetovne turneje predstavil tudi v Ljubljani.

Na svoji spletni strani je že razkril podobo albuma – naslovnico bo krasila utopična umetnina, ki spominja na džungli podobno pokrajino v nežnih barvah ter bujnem in barvnem rastju.

Trenutno se Nick Cave pripravlja na pogovorne večere, pospremljene z glasbo, ki ga bodo od danes do februarja prihodnje leto vodili na turnejo od ZDA prek Kanade do Evrope.

Zadnje novice

Sorodne vsebine