7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

(VIDEO + FOTO) Ameriški mediji enotni: Mirjam Poterbin, prelepa mati Luke Dončića, na naboru NBA ukradla šov!

Luka Dončić, slovenski čudežni najstnik, je bil sicer na sinočnjem naboru lige NBA v središču košarkarske javnosti, a v udarnih novicah se je znašla tudi Mirjam Poterbin, njegova mama, ki jo Američaani ne morejo prehvaliti.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je postal najvišje uvrščeni slovenski košarkar na naboru NBA. Na tretjem mestu ga je izbrala ekipa Atlanta Hawks, ki ga je nato v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericks.

Dončić je za ameriško televizijsko mrežo ESPN o izboru in menjavi povedal, da je zadovoljen, saj se mu s tem izpolnjujejo sanje igrati v najmočnejši ligi na svetu. Že pred naborom, na katerem sta ga spremljali mama Mirjam Poterbin in babica Milena Poterbin, je povedal, da je »odločen igrati v ligi NBA naslednjo sezono« ne glede na izid nabora.

Izjemno veliko pozornosti je bila deležna tudi prelepa Mirjam Poterbin, za katero je Sports Daily zapisal, da je s svojo lepoto ukradla šov na naboru lige NBA. »V mladih letih je bila omamna,« so zapisali in dodali, da upajo, da jo bodo še kdaj videli v javnosti.

Podobnega mnenja so pri Bleacher Report, kjer povzemajo njeno izjavo, da je »ponosna na sina«.

Nekateri uporabniki družabnih omrežij so najprej mislili, da je Mirjam Poterbin dekle Luke Dončića. Ko se je izkazalo, da je njegova mama, se je eden od uporabnikov opravičil: “Žal mi je, Luka Dončič, ker sem mislil, da je tvoja mama tvoje dekle. Ampak kaj za vraga je v vodi v Sloveniji?!”

Poterbinova je na vprašanje STA, kaj je Luka doživljal pred naborom, odgovorila: »Imel je še tekme in bilo mu je res pomembno, da odigra državno prvenstvo. Enostavno do zadnjega večera nismo vedeli, da bomo šli. V torek zvečer se je morda zavedel, da bo šel v Brooklyn in evo v četrtek sva bila že tukaj.«

Ameriški mediji so sicer pri opisu Poterbinove poudarjali, da je nekdanja plesalka in manekenka in da je bila odločitev za selitev v Madrid ena najtežjih odločitev  v življenju.

In še zanimivost. Portal FabWags, ki poroča o dekletih in ženah znanih športnikov, je zapisal, da je Dončićeva mati zagotovo ženska številka 1 v njegovem življenju.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine