9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Ameriški igralec James Woods blokiran na Twitterju zaradi satire, ki bi lahko vplivala na volitve

Znani konzervativni igralec James Woods je bil suspendiran na Twitterju, potem ko je konec julija objavil satirično objavo, ki parodira demokratski oglas. Medtem ko so igralčevi tviti še vidni, pa sam ne more več objavljati novih.

20. julija je namreč objavil satirično fotografijo, na kateri se nahajajo trije široko nasmejani moški srednjih let, nad katero se je nahaja napis: “Naredili bomo ženski glas bolj vreden, tako da bomo ostali doma” (We’re making a Woman’s Vote Worth more by staying home). Hkrati je zapisal sledeče: “Precej strašno, da obstaja tudi majhna možnost, da je to resnično. Ne dejansko možno, a tega dne in v tem času absolutne liberalne norosti, je to najmanj možno.”

Twitter je sprva pozval Woodsa, da zbriše objavo na podlagi, ker vsebuje “besedilo in slikovno gradivo, ki ima potencial, da lahko zavaja na tak način, da bi lahko vplivalo na volitve.” Podporniki igralca to sporočilo vidijo, da je bil suspendiran, ker se liberalci bojijo, da bi nekdo satiro dejansko vzel resno in ne bi odšel na volitve.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine