9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Ameriška restavracija strankam zaračunava neumna vprašanja

Restavracija v ameriški zvezni državi Kolorado na šaljiv in unikaten način opozarja svoje stranke, ko sprašujejo »neumnosti«. Marsikdo bo tako ob koncu obroka na računu poleg ocvrtega piščanca, omlete in drugih jedi opazil, da so mu zaračunali tudi »neumna vprašanja«, ki sicer stanejo 0,38 ameriških dolarjev ali približno 30 centov.

 

S to prakso je restavracija Tom´s Diner pridobila določen lokalen ugled, nekatere stranke pa nalašč sprašujejo neumnosti, da bi videle, če se bodo le te znašle na računu. Vodja restavracije Hunter Landry je medijem pojasnil, da je »neumna vprašanja« v jedilnik vključil pred približno dvajsetimi leti njegov stric Tom Messina, ki je odprl restavracijo leta 1999.

Kljub temu, da je bilo v preteklosti nekaj primerov, ko so bile stranke zmedene, saj niso razumele šale, večina strank ceni takšen humor. Pravzaprav se je dodajanje »neumnih vprašanj« na meni izkazalo za tako uspešno, da je Tom´s Diner pred nekaj leti svoj jedilnik obogatil z drugimi »šaljivimi« ponudbami, kot sta na primer »preskočite naslednji obrok« in »sprehod domov« v kategoriji zdrave možnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine