6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Ameriška filmska akademija napovedala podeljevalce oskarjev, med njimi tudi Daniel Craig in Jennifer Lopez

Tri tedne pred letošnjo razglasitvijo oskarjev je Ameriška filmska akademija razkrila 13 zvezdnikov iz sveta filma in televizije, ki bodo podeljevali kipce. Med njimi sta Daniel Craig, znan po vlogi Jamesa Bonda, in Brie Larson, ki je leta 2016 dobila oskarja za najboljšo igralko v trilerju Soba. Slovesnost bo 24. februarja v Los Angelesu.

 

 

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje prestižna filmska priznanja, letos več pozornosti namenja podeljevalcem nagrad, ker se je odločila, da bo tokratna slovesnost minila brez voditelja. Težave z gostiteljem prireditve so se začele decembra, ko se je igralec Kevin Hart odločil, da podelitve ne bo vodil zaradi protestov, ki so jih izzvali njegovi starejši homofobni zapisi na Twitterju.

Ameriški komik se za svoje tvite sprva kljub nagovarjanju akademije ni hotel opravičiti, kasneje pa je to vendarle storil, vendar je bila škoda že storjena, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Akademija je posledično sklenila, da prvič v 30 letih ne bo imela gostitelja.

Podeljevalce oskarjev je razkrila v ponedeljek, med njimi pa so poleg omenjenih še Awkwafina, Chris Evans, Tina Fey, Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson in Constance Wu. To je sicer le nekaj imen, ki bodo sodelovala na podelitvi. Več jih nameravajo razkriti v prihodnjih dneh.

“To je pomemben trenutek v zgodovini oskarjev,” je v sporočilu za javnost zapisala izvršna direktorica akademije Dawn Hudson. “Letošnja prireditev ohranja tradicijo, obenem pa se razvija, da bi odražala naše globalno občinstvo,” je še dodala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine