10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Ajša Vodnik podpredsednica organizacije AmChams in Europe

 Generalna direktorica AmCham Slovenija Ajša Vodnik je bila izvoljena za podpredsednico organizacije AmChams in Europe. Ta predstavlja 44 ameriških gospodarskih zbornic iz 42 evropskih in evrazijskih držav, so sporočili iz AmCham Slovenija.

“AmChams in Europe predstavlja glas evropskih in ameriških podjetij in tako poudarja pomen sodelovanja, razumevanja in čezatlantskega gospodarstva v Evropi in ZDA,” so dodali v sporočilu za javnost. Imenovanje je po njihovem izjemno priznanje za Vodnikovo in za AmCham Slovenija, saj predstavlja potrditev, da “delamo dobro in znamo povezovati tudi prek naših meja”.

Mednarodna organizacija AmChams in Europe, ustanovljena leta 1963, deluje kot krovna organizacija za 44 ameriških gospodarskih zbornic (AmChams) po vsej Evropi in Evraziji. Je največja mreža mednarodnih gospodarskih zbornic v Evropi in predstavlja interese več kot 17.000 evropskih in ameriških podjetji, ki zaposlujejo 20 milijonov ljudi. Ocenjena vrednost naložb teh podjetji na obeh straneh Atlantika je 1100 milijard dolarjev.

Poleg Vodnikove, ki bo novo vlogo prevzela z letom 2019, bodo v vodstvu organizacije še predstavniki Nizozemske, Ukrajine, Švedske, Albanije, Črne gore in Velike Britanije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine