28.1 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Abba virtualno združeni za televizijski poklon zasedbi

Mnogi si želijo še kdaj na odru občudovati legendarno švedsko disco zasedbo Abba. Nekdanji član skupine Bjorn Ulvaeus je napovedal, da pripravljajo projekt, ki bo najbližji temu ta hip, saj bodo avatarji vseh štirih članov nastopili na televizijskem poklonu Abbi, ki ga bodo na BBC in NBC predvajali jeseni, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

 

Skupina Abba je prekinila delovanje leta 1982, potem ko je več kot desetletje kraljevala na disco sceni z uspešnicami, kot so Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia in Super Trouper. Pohvali se lahko s 400 milijoni prodanih albumov.

Od leta 1986 člani skupine Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus in Benny Andersson niso skupaj stopili na oder. Bodo pa namesto njih to na šovu, ki ga za jesen pripravljata britanski BBC ter ameriški NBC, storili t. i. Abbatarji, avatarji članov, ki so nastali po podobah originalov iz leta 1979. Za izdelavo avatarjev so morali njihovi ustvarjalci izmeriti glave članov skupine ter jih fotografirati iz različnih zornih kotov. “Nihče doslej tega ni storil,” je bil navdušen Ulvaeus.

Glasbenik se je te dni mudil v Bruslju, saj je skušal prepričati člane Evropske radiodifuzne zveze (EBU), da bi se jim pridružili pri projektu. EBU je namreč producent Evrovizije, glasbenega tekmovanja, ki je skupino Abba ob zmagi leta 1974 z uspešnico Waterloo izstrelilo med mednarodne zvezde.

Na šovu bodo poleg Abbatarjev nastopili še številni gostje, za prihodnje leto pa je predvidena tudi turneja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine