6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

97-letni britanski princ Philip se je opravičil za prometno nesrečo, ki jo je povzročil

Britanski princ Philip se je vendarle opravičil za prometno nesrečo, ki jo je povzročil pred dobrim tednom dni. V pismu, ki ga je 97-letnik napisal žrtvi Emmi Fairweather, je zapisal, da “globoko obžaluje” njene poškodbe, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

 

“Rad bi, da veste, kako zelo mi je žal za moj del krivde v nesreči … zelo sem skrušen zaradi posledic,” je zapisal v pismu, ki ga je objavil časnik Sunday Mirror.

Princ je 17. januarja povzročil prometno nesrečo, v kateri je ob zavijanju na glavno cesto nedaleč od kraljeve posesti v Norfolku na vzhodu Anglije spregledal avtomobil. Sam jo je odnesel brez poškodb, medtem ko sta bili voznica in potnica v avtomobilu znamke Kia lažje poškodovani.

Fairweatherjeva, ki si je v nesreči poškodovala zapestje, je kasneje časniku Sunday Mirror potožila, da se princ ni opravičil. Sedaj je časnik objavil kopijo njegovega pisma poškodovani udeleženki.

“Nesreča me je pretresla, a mi je zelo odleglo ob novici, da nobena od vaju ni bila resneje poškodovana,” je v pismu, ki nosi datum 21. januar, zapisal Philip. “Izvedel sem, da ste utrpeli zlom roke. Za to mi je globoko žal,” je dodal.

Philip, ki je s svojim ravnanjem in šalami večkrat dvigoval obrvi, se je leta 2017 umaknil iz javnega življenja, aprila lani so mu zamenjali kolk. Njegova prometna nesreča je na Otoku sprožila razpravo o tem, ali naj bi bilo starejšim še dovoljeno voziti.

Philipa so sicer kmalu po nesreči znova opazili za volanom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine