0.9 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

22. Slovenski festival vin: okusi Costa Brave in Katalonski večer v središču Ljubljane

V četrtek in petek, 14. in 15. novembra, bo Cankarjev dom v Ljubljani prežet z najodličnejšo domačo in tujo žlahtno kapljico. Odvijal se bo namreč 22. Slovenski festival vin, kjer boste lahko okusili več kot 500 slovenskih in tujih vin, med njimi tudi vina pokrajine Costa Brava iz Katalonije, ki se bodo na festivalu predstavila prvič.

Costa Brava ni znana le po sanjskih plažah in prelepemu morju, saj se število turistov, ki obiščejo vinarne barvite Costa Brave, iz leta v leto povečuje. Katalonci menijo, da ima vino v sebi moč, ki povezuje in popelje po rodovitnih vinogradniških pokrajinah, ki se raztezajo po čudoviti Costa Bravi. Tokrat lahko njihova izjemna vina poskusite kar v Ljubljani, kjer so za vse strastne ljubitelje pripravili pester izbor kakovostnih vin, med njimi: Heus Blanc, Perafita Garnatxa Negra, Camino, Amic Tinto 2015 in Clos d’Agon Tinto. S simfonijo najboljših vin želijo Katalonci širiti svojo kulturo pitja vina in obiskovalcem ponuditi celovito izkušnjo užitka ob kakovostnih vinih.

Posebno doživetje pa pripravljajo v petek, ob 18.uri, ko bo na festivalu vin potekal Katalonski večer, ki se ga bo udeležil tudi katalonski zunanji minister Alfred Bosch.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine