6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ženski odbor SDS: Javni apel programskemu svetu RTV in generalnemu direktorju za zaščito novinarjev

Ženski odbor SDS javno poziva celoten Programski svet in direktorja javnega zavoda RTV Slovenija Igorja Kadunca, da brezkompromisno in odločno zaščitita zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana in novinarja dr. Jožeta Možino pred zasmehovanjem, blatenjem in pred grožnjami s fizičnim obračunom.

V nadaljevanju objavljamo celoten javni apel Ženskega odbora SDS, naslovljen na Programski svet RTV Slovenija in direktorja javnega zavoda RTV Slovenija Igorja Kadunca.

Spoštovani,

v Ženskem odboru SDS z ogorčenostjo in zgroženostjo spremljamo javne napade, politične pritiske in poskuse osebne in profesionalne diskreditacije novinarja dr. Jožeta Možine in zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana s strani različnih predstavnikov ZZB NOB ter nekaterih predstavnikov levega političnega pola. V množici različnih dogajanj je mogoče zaslediti celo grožnje novinarju dr. Jožetu Možini s fizičnim obračunom, predstavniki borcev pa zahtevajo celo ukinitev oddaj ali pa kar celotnega programa RTV Slovenija. Neutemeljeni in ideološki napadi tako na snovalca, avtorja in voditelja oddaje Intervju, pa tudi na sogovornika v oddaji, podkrepljene z odkritimi fizičnimi grožnjami, se nam zdijo v demokratični družbi, kjer je zagotovljena ustavna pravica do svobode govora, nepredstavljivi.

Prav zato Ženski odbor SDS javno poziva celoten Programski svet in direktorja javnega zavoda RTV Slovenija Igorja Kadunca, da brezkompromisno in odločno zaščitita zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana in novinarja dr. Jožeta Možino pred zasmehovanjem, blatenjem in pred grožnjami s fizičnim obračunom. Menimo, da sta omenjena v oddaji Intervju na TV Slovenija strokovno, pietetno in resnicoljubno z vsem dolžnim spoštovanjem do žrtev medvojnih in povojnih komunističnih pobojev na tleh Slovenije ter njihovih doslej prikritih grobiščih odgrnila resnico o tem težkem obdobju slovenske zgodovine.

Le resnica, obžalovanje in sprava so pot do razumevanja in sloge v narodu, ki je bil dolga desetletja po II. svetovni vojni ustrahovan in razdvojen.

Ta apel Ženski odbor SDS opira tudi na določbo točke N/1., 3.,5. in 6 Resolucije EU Parlamenta z dne 24.09.2009 o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo prilagamo kot dodano gradivo k omenjenemu apelu, zato, da se Programski svet z omenjeno Resolucijo tudi v celoti seznani.

S spoštovanjem,

 

Nada Brinovšek,
predsednica ŽO SDS

Zadnje novice

Sorodne vsebine