23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Že v kali moramo zatreti mitinge

Piše: Frančiška Buttolo

To, kar se je dogajalo v sredo sredi Ljubljane, to ni bilo delo takšnih, ki jim, tako ali drugače, manjka kako kolesce. Nikakor. Tokrat so bili na delu nadarjeni kriminalci, takšni, ki imajo eno kolesce preveč, izurjeni kriminalci, takšni, ki so veliko število slovenskih državljanov znali skoraj strokovno prepričati, da potiskanje ljudi na rob smrtne nevarnosti z okužbami ni nič drugega kot edino pravo informiranje slovenskih državljanov o zdravstvenih zablodah svetovne medicinske vede, ki bi – skupaj kapitalistično farmacijo – rada ogromno zaslužila. Slovenska vlada pa, vsaj po mnenju te protestniške stroke, straši in – prav tako kot medicinska znanost – brezvestno izkorišča naivno prebivalstvo.

Ker tega absurda slovenskim državljanom ni mogoče vsiliti na preprost način, so se kriminalci lotili manipulacij s priseljenci, vendar ne direktno, temveč v stilu Miloševićevih mitingov, z umazanimi namigi na slovenski nacionalizem. To se je na zadnjem mitingu oziroma protestu zgodilo tako, da je bila leva slovenska Jenullova protestniška elita tokrat večinoma odsotna, politična elita pa se je tik pred drugim, skrajno agresivnem delom protestov, neopazno umaknila.

Nato pa je vodja tega neprijavljenega protesta domu in svetu, torej medijem, svečano sporočil, da so pripadniki oblasti napadli parlament šele potem, ko so kulturni protestniki, točno ob devetnajsti uri in trideset minut že začeli odhajati. Jim je bilo morda naročeno? Zakaj in čemu, gospod neprijavljeni in neuradni organizator? Ste bili o tem dogovorjeni tudi z delom policije? Ali ste policijo raje prijetno presenetili?

Vsekakor preseneča, ker o tem, da so bili napadalci povsem drugi, nikakor vaši protestniki, v trdilni obliki v svojih pismih sporoča neka pevka, zelo dobro informirana, ki bi roko dala v ogenj, da pozna zamaskirane izgrednike. Kolikor vem, niti policija še ne ve, kdo so bili, gospa pevka, ne tako dobra kot gospa Ceca, pa vse to sporoča v trdilni obliki. Niti malo ne dvomi. Verjetno bi ji bila policija zelo hvaležna za natančnejše informacije. Saj menda ne podpira teh ljudi?

Kaj naj dodam za konec. Čestitam slovenskim državljanom v njihovem prizadevanju za petdesetodstotno precepljenost z obema odmerkoma. Vsaj napol je zmagala znanost, tako da je uporniško balkanska komaj dobra polovica prebivalstva v tej državi

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine