12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Novinarska zavajanja v primeru Novič! Naj resnica zmaga!

1. Novinar Dela Mitja Felc je po oprostitvi M. Noviča, obtoženega za umor J. Jamnika – aprila 2019 ga je oprostil kasneje suspendirani sodnik Radonjić, ki je dokazano ugotovil, da v razpoložljivih max 8-ih minutah Novič ni mogel priti na kraj kaznivega dejanja -, napisal kolumno in jo naslovil z lažnimi in sramotnimi besedami, da je zmagala “ulica”. Je mislil nas, ki smo leta hodili na sojenja in smo pisali (pišemo) o  podtaknjeni krivdi kemiku Milku Noviču, da ne bi prišlo do razkrivanja nezakonitosti na KI in v Jamnikov umor (Jamnik se je takrat odločil spregovoriti) vpletenih naročnikov, tudi predstavnikov SLO establišmenta?!

Dne 5.10. 2020 je Felc v Delu (stran 2) napisal in lažno dodal (v oklepaju): “Kmalu po tem, ko je minister A. Hojs vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije A. Juriču naročil, katere zadeve je treba pregledati (večinoma so to primeri, ki se niso končali s pričakovanji SDS), sta del stroke in policijski sindikat PSS ….”

Večkrat ponovljena medijska LAŽ postane “resnica” vedo novinarji, ki delujejo v službi globoke države. Tudi novinarja Felca sprašujem:

ALI ni v skupnem interesu davkoplačevalcev, da se raziščejo kriminalna dejanja, ki so jih več let preiskovali poslanci, člani dveh preiskovalnih komisij Državnega zbora, ki so zbrali množico dokaznega gradiva, preiskovalci NPU-ja pa so tožilcu, ki je nato odstopil od pregona, napisali, da ni dovolj dokaznega gradiva! Strokovni sodelavec Komisije DZ Rado Pezdir je tožilca Jako Brezigarja javno (MSM so to zamolčali) povabil v arhiv DZ, kjer je gradiva (dokazov) ogromno, vendar je tajno in ga Pezdir ne sme razkriti! Toda tožilstvo molči!

Zakaj novinarji felci javno ne pozovejo tožilca Brezigarja (dobro plačanih preiskovalcev NPU) k opravljanju nalog in del, ki jih je dolžan opraviti v imenu ljudstva?! 

2. V nedeljo, 4.10. 2020, je novinar POPtv Miha Drozg pripravil daljšo (agitatorsko antivladno) oddajo FOKUS o polletnem delu vlade. Vladna koalicija deluje v obdobju pandemije dokazano uspešno, tudi v primerjavi z drugimi državami in vsestransko (uspešni ekonomsko-socialni ukrepi). Oddaja NI temeljila na argumentih, podkrepljenih s statističnimi podatki z različnih družbeno-ekonomskih področij ukrepanja vlade, ampak na floskulah(!) ideološko usmerjenih analitikov ene politične opcije, celo deklariranih predstavnikov – podpornikov te politične opcije (filozof T. Troha, tudi sodelavec Mladine, zgodovinar L. Lisjak Gabrijelčič, kolumnist Dela, ki je pred kratkim v kolumni “Zdaj ali nikoli” pisal o  vladnem prevratu oz. “rušenju” SDS). Drozgov prispevek je značilen primer neprofesionalnega, neobjektivnega, enostranskega medijskega prispevka o delovanju vlade, je medijska manipulacija, s katero skuša vplivna TV hiša ustvarjati javno mnenje PROTI sedanj vladi! Seveda v oddaji ni manjkala niti ustvarjalka javnega mnenja (Šarec – Luka Dončič) J. Božič Marolt. 

3. Višek AGIT-PROP delovanja proti vladi Janeza Janše v tujini pa predstavljajo trije predstavniki “neodvisnih” institucij (stare sile) M. Milosavljević, B. Petković in S. B. Hrvatin, ki so sodelovali pri izdelavi EU poročila o vladavini prava v Sloveniji in stanju v medijih. Ob ugotovitvi, da so SLO mediji nepluralni (o tem pišem že leta) so seveda naklepno prezrli, da so le ti monopolno prevzeti s strani kontinuitete (postkomunisti). Tiskane medije so prevzeli tajkuni F21, kjer drugače mislečim, tudi meni, ne objavijo več niti argumentiranih kritik v Pismih bralcev Dela. Javna TV pa je izrazito pristranska, informacije niso celovite, nekatere so v celoti zamolčane, ni daljših soočenj nasprotnih mnenj na prvem programu, vabijo »dežurne« pravoverne komentatorje – analitike v odmevne oddaje, ignorirajo kritično javnost (drugačemisleče) in potencirajo »grožnje« posameznikov (anonimnežev) novinarjem! Ne motijo pa jih grožnje in pljuvanje sovražno nastrojenih nasilnih protestnikov in kritikov vlade, ki izgubljajo privilegije in moč odločanja ter brez zadržkov in nekaznovano  širijo sovraštvo proti nasprotni strani. Besedi fašist in diktator sta postali kar normalni del njihove komunikacije. Koliko časa še?! 

In še vprašanje za t. i. raziskovalne novinarje (TARČA, FOKUS): Zakaj so nepravilnosti v SLO pravosodju nedotakljiva tema?

Izvor globoke države je prav nedotakljivo pravosodje! Kdor ga obvladuje, je ob pomoči MSM …

Kdor molči, se strinja!

NAJ RESNICA ZMAGA!

Iva Pavlin Žurman

Zadnje novice

Sorodne vsebine