17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Zavajajoče poročanje o procesu Novič

Spoštovani,

ker sem redno spremljala sojenje dr. Milku Noviču in v imenu zainteresirane javnosti pisala – obveščala ostalo javnost na spletu (dosjemilkonovic.si in komentirala na ostalih spletnih portalih), v pismih bralcev Dela, Reporterja, Demokracije, preko e-pošte sem obveščala novinarje (tudi vaše), znane publiciste, pravnike …, me čudi, da novinarji, ne le vaši, niste sposobni tožilke vprašati, kolikšna je časovna razlika med urama 20:07 in 19:38 in javnost danes še vedno zavajate z njenimi izjavami!

 

Ko sem Žgajnarjevi pred 2 letoma, pred VS, po pričanju nemškega izvedenca za kri, postavila vprašanje, če je prepričana, da na morilcu ni bilo sledi krvi (izvedenec je dejal da NI NUJNO, ona pa je lagala, ko je govorila: “Ste videli, da ni bil krvav”), me je vprašala “Kdo ste vi, ste novinarka?” Zakaj je podvomila? Zato ker ni navajena takih vprašanj, ostali so jo le vprašali za izjavo in je lahko manipulirala! 

V priponki pošiljam vprašanja, ki sem jih pripravila za novinarje in ki ponazarjajo dejstva, ki jasno kažejo, da je bil Noviču umor podtaknjen. Le zakaj in kdo je naročnik?

Lp Iva Pavlin Žurman

In še moj komentar (Iva) na zapisu v demokracija.si

STA/ZP: “Tožilstvo namreč trdi, da se je Novič 20 minut po umoru nahajal v bližini restavracije Via Bona na Viču, na parkirišču katere je bil umorjen direktor Kemijskega inštituta Jamnik, ….”

Zakaj STA citira tožilko Žgajnarjevo in njeno laž??? Zakaj ne preverijo resnice, ki bi jo morali preveriti v sodnem spisu, saj so že bili obveščeni o namernem zavajanju!

Noviču je 29 minut, torej skoraj pol ure(!) po dogodku (NE PA 20 minut), poslal neznanec Robert Bartol (ali nekdo z njegovega telefona?!) SMS sporočilo (Kdo si ti?), ki ga je registrirala privatna bazna postaja VARNOST v bližini Via Bone na Koprski 94!

Ta postaja pa ni(!) registrirala Novičevega odgovora le 4 minute kasneje(!), ko je Novič odgovoril na to SMS sporočilo “Daj mi mir” ! Registrirala ga je Telekomova postaja na VIču (sic!),

LOGIČNO VPRAŠANJE: Kdo je ob 20:07 usmeril GSM sporočilo poslano Noviču v bližino dogodka? Kdo je takrat vedril na Koprski 94?, niso sposobni ugotoviti kriminalisti NPU. Kdo je vpleten v umor Jamnika, tudi kdo iz NPU, bo še treba ugotoviti!

Zadnje novice

Sorodne vsebine