-0.4 C
Ljubljana
sreda, 8 decembra, 2021

Zapišimo spomine! Zavod Dobra pot zbira sredstva za prvo vseslovensko akcijo zapisovanja spominov starejših

Piše: L. B.

Zavod Dobra pot, ki že vrsto let osvešča o naši naravni in kulturni dediščini ter skrbi za njuno ohranjanje, je začel s kampanjo za množično financiranje prve vseslovenske akcije zapisovanja spominov starejših.

S pobudo Zapišimo spomine, ki jo bodo izvedli s pomočjo svoje aplikacije Zapisi spomina, želijo zbrati kar največ zgodb iz vseh koncev države, obenem pa mlade povezati s starejšo generacijo, ki se vse prepogosto sooča z osamljenostjo. V zavodu za uresničitev svoje pobude, s katero bodo odprli zakladnico spominov starejših, zbirajo 5000 evrov, sredstva pa je mogoče prispevati na platformi za množično financiranje lokalnih nevladnih organizacij Huda pobuda.

Sredstva bodo namenili navdihovanju in vključevanju prostovoljcev, njihovemu izobraževanju o uporabi aplikacije Zapisi spominov in organizacijo pogovorov s starostniki po celi Sloveniji, hkrati pa bodo v sklopu kampanje poskrbeli tudi za navduševanje starejših, da bodo z zapisovalci delili svoje pripovedi. Cilj akcije je namreč obuditi medgeneracijske pogovore in vezi ter ustvariti prostor za čarobne trenutke, ko se znanje prenaša iz generacije na generacijo. Po besedah snovalcev nam lahko prav zgodbe iz preteklosti služijo kot zgled, opozorilo ali smerokaz za prihodnost.

Zavod Dobra pot in njihovo pobudo Zapišimo spomine je mogoče z donacijami preprosto podpreti na spletnem mestu Huda pobuda (www.hudapobuda.si ), prav tako pa je že mogoče izkazati interes za priključitev prostovoljcem, ki bodo ob izvedbi pobude zapisovali zgodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine