18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Voščilo Krščanskega foruma SDS: “Ko Odrešenik prihaja k nam, mu odprimo svoje srce!”

“Ljudstvo, ki je hodilo v temi, je zagledalo veliko luč, nad prebivalci v deželi smrtne sence je zasvetila luč. Zbudil si silno radost, naredil si veliko veselje.« (Iz 9, 1-2)

 

V teh nemirnih časih, ko se soočamo s temino tega sveta, ki je ne more razsvetliti nobena svetloba tega sveta – pa čeprav se lahko že cel mesec sprehajamo v blišču »veselega decembra« – je še toliko pomembneje, da se v velikem zaupanju pripravljamo na prihod Odrešenika. Pa naj bo to ob božičnem prazniku ali ob koncu časov.

Ko Odrešenik prihaja k nam, mu odprimo svoje srce – na sveti večer pred jaslice položimo svoje prošnje, hrepenenja, stiske, zahvale in tudi vse ljudi, ki jih nosimo v svojem srcu. Bog se je namreč ponižal in postal človek, da bi nas dvignil iz teme.

Krščanski forum SDS zato vsem Slovenkam in Slovencem vošči blagoslovljen sveti večer in božični čas, pa tudi polno blagoslova, miru in ljubezni v letu, ki prihaja. Še posebej pa želimo lepo praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti v spomin na zgodovinski dan, ko smo Slovenke in Slovenci na plebiscitu izrekli svoj DA Sloveniji kot samostojni in neodvisni državi, z zavestjo, da je samostojna država predvsem Božji dar.

Krščanski forum SDS

24. 12. 2018

Zadnje novice

Sorodne vsebine