12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Vili Kovačič: ODMEV na Odmeve – o volitvah !

G. Pribac pozdravljen,

Vaše čudenje, da v Ljudski republiki Šaleška dolina ne zmaguje več rdeča naveza nima osnove. Vse dobrobiti korupcije TEŠ6 so namreč porazdeljene zelo centralistično in politično enosmerno – samo ali predvsem “našim” – Kontičevim, to je tradicija in široke ljudske množice pač nimajo mnogo od tega in je Kontič letos popušil. Razen tega je letos zmagujoči kandidat SDS Franc Rosec v bistvu pristaš SD, ki se je kot nekajmesečni bivši direktor TEŠ6 v letu 2010, zdaj prelevil v gorečega kandidata SDS. Pravi zaslužni – strankini kandidati pa so bili odrinjeni, v drugo linijo.

In še nekaj o volitvah: jaz sem letos kandidiral v Tržiču, kjer sem si sicer v nasprotju z letom 2011 zelo prizadeval za glasove. Dobil sem neverjetnih 66 glasov, enako število torej kot leta 2011, ko sem kandidiral pri stranki Mladih zeleni Evrope, in sicer takrat pod pogojem, da mi dajo okraj kjer sigurno ne bom izvoljen. Tedaj sem namreč kandidiral v Šoštanju in Velenju izključno zato, da sem iz naslova kampanje dobil minimalni košček prostora v medijih – v Večeru, ki je bil za moje polemike o TEŠ6 tedaj hermetično zaprt – in je še danes.

Volilna aritmetika je perverzno čudežna predvsem zato ker nad DVK ni nobene prave kontrole in je računalniški pretok podatkov v zaključno fazo, brez nadzora kontrolirano usmerjan – po mojem tako da je še v okviru dopustnih programiranih toleranc – v parlamentarnem sistemu. Opozicija pač mora biti že iz lepotnih, higieničnih razlogov. Nikoli več pa ne sme dobiti toliko, da bi prišlo do resne-dejanske zamenjave oblasti. Nadzorniki in kretničarji za to poskrbijo, čeprav so včasih premalo pazljivi.

Jaz sem največji izgubaš teh volitev – na referendumu proti vladnemu zakonu o 2 tiru sem namreč v prvem krogu dobil 163.000 glasov, na volitvah v DZ v Tržiču pa 66. Mislim, da gre za nadnaraven – božji poseg ! Številki iz leta 2011 in 2018 sta enaki. Celo moji bivši “prijatelji” se privoščljivo muzajo in pravijo, da se mi smeji pol Slovenije. Bo že nekaj na tem, da so v Sloveniji volitve – rezultat deus ex machina, višje sile iz Slovenske ceste, ali pa se rezultati kreirajo med potjo v Ljubljano. Glasovnice se namreč prenašajo v odprtih kuvertah, tako so mi povedali moji opazovalci. V Avstriji je problem lepilo in ponavljajo volitve. Ni kaj, neumni Avstrijci so še zelo daleč za nami !

Lep pozdrav, Vili Kovačič, državljan K.

Pripis:

Prav iz teh razlogov se neuspešno trudim, da pridem na RTVSLO, da ljudje vsaj nekoliko zvedo kako stvari potekajo. Problem pri nas pa je, da so strukture tako vodotesne, da nimamo žvižgačev ! Tako je med sodniki, med novinarji in še kje !

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine