1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Vabljeni na romanje v Medžugorje s Krščanskim forumom SDS

Krščanski forum SDS vabi na romanje v Medžugorje od petka, 27. aprila, do ponedeljka, 30. aprila 2018.

 

Romanje bo potekalo pod geslom »Pogum, vse ljudstvo v deželi!« (Ag 2,4) in bo namenjeno v zahvalo in prošnjo za blagoslov domovine ter za osebne potrebe. Spomnili se bomo tudi 30-letnice začetka slovenske pomladi ter 40-letnice izvolitve velikega prijatelja Slovenije sv. Janeza Pavla II. za papeža. Spremstvo duhovnika zagotovljeno.

Odhod avtobusa bo v petek, 27. aprila, ob 5h iz Ljubljane (Dolgi most, postanek na Rakovniku). Na poti bomo obiskali cerkev sv. Štefana v Čerinu, kjer je bil krščen p. Slavko Barbarić, tam bomo predvidoma imeli mašo v slovenščini. Poleg cerkve se nahaja spomenik hrvaškim vojnim veteranom. Sledi nastanitev in pozno kosilo v našem penzionu, ob 19h češčenje križa v cerkvi (ali na zunanjem prostoru za cerkvijo). V soboto, 28. aprila, bomo imeli križev pot na Križevcu ter obisk skupnosti Cenacolo (dekleta), v nedeljo rožni venec na Crnici ter obisk skupnosti Ranjena družina, oba dneva se bomo udeležili večernega molitvenega programa v Medžugorju (rožni venec, maša, češčenje). V ponedeljek, 30. aprila, se bomo po slovesu od penziona odpeljali v vas Šurmanci, kjer se nahaja cerkev Božjega usmiljenja z relikvijami sv. Janeza Pavla II. in sv. Favstine Kovalske. Tam bomo tudi imeli zaključno mašo z našim duhovnim spremljevalcem (spremljal nas bo minorit p. Damjan Tikvič, ki bo vse dni romanja tudi na voljo za spoved). Sledi povratek domov, v Slovenijo se bomo vrnili v večernih urah.

Cena: 130 evrov (če bo vsaj 40 ljudi na avtobusu, maksimalno sprejmemo 50 romarjev). Prijava velja ob vplačani akontaciji 50 evrov (akontacija se zaradi organizacije ne vrača, razen v izrednih primerih, kot je hujša bolezen ali poškodba, smrt v družini, itd.). V ceno so zajeti prevoz, poln penzion (3x) in romarski paket.

Informacije, prijave in vodenje: Gašper, tel: 041 884 500, email: [email protected]

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine