15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Vabljeni na obeležitev 31-letnice JBTZ ter predstavitev nove knjige Gašperja Blažiča »Slovenija, vstanʹ!«

V petek, 31. maja, bo minilo 31 let od aretacije Janeza Janše, najvidnejšega med štirimi obsojenci na razvpitem montiranem procesu proti četverici, prav tako bo v kratkem minilo 31 let od ustanovitve Odbora za varstvo človekovih pravic, ki je prerasel v vseslovensko gibanje, katerega posledica so bile demokratične spremembe, ki so pripeljale do osamosvojitve Slovenije.

 

Nekaj pozornosti tem dogodkom je namenjene tudi v kolumnah, zbranih v knjigi »Slovenija, vstan’!«. Ostaja odprto vprašanje, kaj dandanes storiti oz. kateri je tisti dovolj velik dražljaj, da bi se peščena ura slovenske družbe obrnila, vsaj glede na aktualno apatijo v družbi.

Zato vas vabimo na proslavo 31. obletnice slovenske pomladi in procesa proti četverici, in sicer v petek, 31. maja, ob 17. uri v prostorih Muzeja slovenske osamosvojitve v Ljubljani (Cankarjeva ulica 11). Po uvodnih besedah Simone Purkat iz Mladinske sekcije VSO »Triglav« bo sledil osrednji dogodek proslave, in sicer predstavitev knjige Gašperja Blažiča »Slovenija, vstan’!«.

Pogovor z avtorjem knjige bo moderirala Simona Pavlič, avtorica spremne besede v knjigi. V kulturnem programu bosta sodelovali poslanka v državnem zboru in pesnica Alenka Jeraj ter pevka Julija Urbančič. Po končani predstavitvi bo knjigo mogoče tudi kupiti.

Več o knjigi:
 

Organizator: Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zadnje novice

Sorodne vsebine