16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

Vabilo na protest za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič

Vljudno vabljeni na protest ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ, ki bo v sredo, 15.1.2020, ob 16.00, pred Vlado Republike Slovenije.

Peticijo, ki jo je do sedaj podpisalo 5000 ljudi, bo predstavila Metka Zevnik. V Božično obarvanem programu bodo nastopili glasbeni gostje, ki podpirajo naša prizadevanja: Jožica Svete, Nada Žgur, Elda Viler in Janez Umek.

Ali so ljudje, ki na Božični večer želijo le v miru praznovati v krogu najbližjih, zaradi tega »umazane živali«? Ali je človek, ki te ljudi na Božični večer imenuje »umazane živali«, primeren za drugega najbolj odgovornega človeka šolskega ministrstva? Ali je tako obnašanje državnega sekretarja na šolskem ministrstvu vzgojno in zgled za otroke? Ali je tako vedenje primerno za visokega vladnega predstavnika? Ali si želimo, da se šolski programi za naše otroke v vrtcih in šolah razvijajo v smeri sovraštva in nestrpnosti, ki vejejo iz »voščila« državnega sekretarja na šolskem ministrstvu?

Odgovore na ta in še nekatera druga vprašanja bodo dali udeleženci protestnega shoda ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ.

Vabljeni!

Metka Zevnik, Aleš Primc

Zadnje novice

Sorodne vsebine