29.1 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Vabilo na predstavitev knjige “Manifest za evropski preporod”

Vabimo vas na predstavitev in pogovor o knjigi “Manifest za evropski preporod” Alaina de Benoista v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani, 29. oktobra 2018 ob 18.00 v 3. nadstropju.

 

O knjigi in o novi evropski desnici se bomo pogovarjali s hrvaško-ameriškim pisateljem, publicistom, prevajalcem in nekdanjim diplomatom in profesorjem Tomislavom Sunićem, doktorjem političnih znanosti.

Knjigo je iz angleščine prevedel Primož Kuštrin, s francoskim izvirnikom je prevod uskladil Igor Kernel, ki je napisal tudi spremno besedo k knjigi. Distribucijo in prodajo knjige je prevzela založba Buča.

Alain de Benoist velja za glavnega predstavnika t. i. nove desnice (Nouvelle droite), ki je bila rojena 1968. leta in ni politično gibanje, temveč šola mišljenja. Podpira tako ideje levega kot tudi desnega političnega prostora in deluje v polju metapolitike, domene vrednot, prek katerih lahko posredno vpliva tudi na politično dogajanje.

Njegovo delo Manifest za evropski preporod jedrnato razloži poglede nove evropske desnice na že dolgo prisotne zagate moderne svetovne politične in družbene ureditve. V prvem delu podaja kritično analizo naše dobe, v drugem oriše temelje vizije nove evropske desnice o človeku in svetu, v tretjem delu pa povzema njihova stališča do aktualnih perečih vprašanj in usmeritve glede prihodnosti naših ljudstev in civilizacije.

Več o knjigi:

http://buca.si/index.php?nav1=knjigarna&nav2=izdelek&id=6103

Več o gostu predstavitve:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Tomislav_Suni%C4%87

Več o dogodku:

https://www.mklj.si/prireditve/item/17423-manifest-za-evropski-preporod-alain-de-benoist

Zadnje novice

Sorodne vsebine