24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(VABILO) Društvo političnih zapornikov in drugih žrtev komunizma: Predstavitev knjige o Borisu Furlanu

Piše: C. R.

Društvo političnih zapornikov in drugih žrtev komunizma, oživlja zaradi pandemije Covida zamrle javne prireditve in vabi na pot skozi gosto noč, po kateri je pred desetletji hodil Boris Furlan. Predstavitev knjige bo v  sredo, 8. marca 2023 ob 18. uri, v prostorih VSO na Cankarjevi ulici 11 v Ljubljani.

Alenka Puhar bo predstavila knjigo pisem iz let 1951 – 1957: Boris Furlan in Staša Furlan Seaton: Skozi gosto noč (Beletrina 2022).

Gre za pisma, ki jih piše eden najbolj nenavadnih političnih zapornikov v slovenski zgodovini. Nekoč je bil univerzitetni profesor prava, odvetnik, filozof, zdaj pa leži težko bolan v bolnici in nato doma. Pisma piše svoji hčerki, ki je odšla v Ameriko in zdaj tam študira filozofijo. Ona hrani njegova pisma, v kopiji tudi svoja. Na koncu svojega dolgega življenja – dočakala je 98 let – jih je poslala dr. Jerneju Letnarju Černiču in Alenki Puhar, z željo po objavi. Zdaj je ta želja polovično izpolnjena, v načrtu je še drugi del.

Za to knjigo, ki ji je Alenka Puhar napisala obsežno spremno besedo, dvesto opomb, zbrala fotografije in faksimile, je bil izbran melanholičen naslov, sposojen pri angleškem dramatiku Christopherju Fryju.

Na predstavitvi bodo na voljo knjige po nekoliko nižji ceni.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine