14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V Šenčurju stanovanja za mlade, SBC obuja predlog o davčnih spodbudah

Svet se zaradi epidemije ni povsem ustavil. Član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, skupina Ržišnik Perc, se je usmerila v prihodnost, v gradnjo stanovanj za mlade. 29 jih bo zraslo v Poslovni coni Šenčur, namenjena bodo podjetjem, ki želijo privabiti najboljše strokovnjake in jim poleg dobrih delovnih pogojev ponuditi tudi prijetno bivanjsko okolje.

Iskanje dobrih rešitev, ki koristijo podjetjem in širši skupnosti, je torej kljub trenutnim razmeram mogoče. Kako pomembni so mladi za razvojni preboj države, se zelo dobro zavedamo tudi v SBC – Klubu slovenskih podjetnikov. Mladi strokovnjaki, eksperti na svojih področjih, so namreč tisti, ki prinašajo dodano vrednost in najboljše rešitve, zaradi katerih podjetja lahko uresničujejo poslovno odličnost in dosegajo nadpovprečne poslovne rezultate. Obenem pa bodo takšne gradnje pripomogle k ublažitvi posledic pandemije.

SBC – Klub slovenskih podjetnikov je že februarja letos na SBC Forumu predstavil program SBC 2020-22: Mladi so prihodnost podjetne Slovenije, v katerem je med drugim pobuda, da se mladim omogoči dostop do več kadrovskih stanovanj.

To je mogoče doseči z davčnimi spodbudami za podjetja, ki bodo gradila kadrovska stanovanja za svoje zaposlene. Takšne davčne spodbude lahko bistveno prispevajo k hitrejšim in ustreznejšim stanovanjskim rešitvam, obenem pa bi omogočile spodbujanje zasebnih investicij in s tem k večjemu zagonu gospodarstva po epidemiji. Takšna kadrovska stanovanja morajo seveda zadostiti standardom spodobnega bivanja.

Na povezavi več o programu Mladi so prihodnost podjetne Slovenije, ki smo ga objavili februarja na SBC Forumu in kjer je v 4. točki tudi omenjeni predlog davčnih spodbud za gradnjo kadrovskih stanovanj –  https://www.sbc.si/program-sbc-2020-22-mladi-so-prihodnost-podjetne-slovenije/.

Celotno sporočilo za javnost najdete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine